Foto: DELFI
Mēneša beigās 31. oktobrī un 1. novembrī Rīgā, Latvijas Zinātņu akadēmijā notiks III Starptautiskais Ekonomikas Forumus, portālu "Delfi" informēja rīkotāji.

"Foruma idejas ir vērstas uz to, lai zinātnieku un uzņēmēju sadarbības rezultātā ietekmētu Latvijas tautsaimniecības transformāciju, produktivitāti, ilgtspējīgas investīcijas un eksporta ieņēmumu palielināšanos, lai Latvija nokļūtu starp 10 Eiropas ekonomiski attīstītākajām valstīm" uzsver foruma organizatore, Latvijas Zinātņu akadēmijas Ekonomikas institūta direktore Ņina Linde.

Viņa arī papildina, ka atklāta un patiesa uzņēmēju, zinātnieku un politiķu viedokļu, pieredzes un zinātniski pamatotu prognožu apmaiņa kalpos par pamatu foruma dalībnieku rezolūcijai ar iniciatīvām un priekšlikumiem valdībai uzņēmējdarbības vides uzlabošanai Latvijā un Eiropā kopumā.

Šī gada foruma tēma un vadmotīvs būs "Biznesa atbalsts: traucējoši faktori, zinātnē balstītie risinājumi un starptautiskā sadarbība".

Rīkotāji sola, ka tiks aptverti tādi jautājumi kā: Kāds finanšu atbalsts sagaidāms uzņēmumiem krīzes 2020 pārvarēšanai? Kāda ir banku sektora nākotne naudas atmazgāšanas apkarošanas apstākļos? Kā Eiropas reglamentējošā politika ietekmē uzņēmumus? Kā paaugstināt uzņēmējdarbības atbalsta sistēmas efektivitāti? Kāda ir finanšu sektora attīstības prognoze ģeopolitisko notikumu kontekstā? Kāds ir potenciāls un realitāte digitālās ekonomikas attīstībai? Latvija salīdzinājumā ar Lietuvu, Igauniju un citām valstīm: kas jādara, lai neatpaliktu no kaimiņvalstīm? Kāda starptautiskā pieredze un sadarbība ir būtiska pievilcīgas investīciju vides nodrošināšanai? Kādas ir galvenās problēmas un riski, ar kuriem saskaras ārvalstu un vietējie investori? Kā izveidot vislabāko uzņēmējdarbības atbalsta vidi un iesaistīt arī jaunus cilvēkus uzņēmējdarbībā un attīstības procesos? Kas jārisina valsts institūcijām, uzņēmējiem un pašiem darbiniekiem uzņēmējdarbības vides uzlabošanai?

Forumā būs iespējas uzzināt par aktuālāko pētījumu rezultātiem un jaunākiem sasniegumiem ekonomikā, satikt atzītus profesionāļus biznesa ekonomikā - zinātniekus, uzņēmējus un praktiķus, politiķus, valsts un pašvaldību iestāžu specialistus, atrast kādu zelta graudu un inovatīvu ideju, gūt jaunus kontaktus un jaunus partnerus, apmainīties ar paraugpraksi, kā arī piedalīties Latvijas konkurētspējas paaugstināšanas iniciatīvu noteikšanā.

Ekonomikas forumu organizē Latvijas Zinātņu akadēmijas Ekonomikas institūts sadarbībā ar SIA "Latvijas Mobilais Telefons", Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameru un citiem sadarbības partneriem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!