Foto: DELFI

Pēc tikšanās ar "Z-Torņu" projekta attīstītāja AS "Tower Construction Management" pārstāvjiem Rīgas pilsētas būvvaldes vadītājs Inguss Vircavs portālam "Delfi" norādīja, ka projekta attīstītājs neplāno novērst būvvaldes konstatētos trūkumus, tādēļ būvvalde pašreiz neredz iespēju "Z-Torņus" nodot ekspluatācijā.

Vircavs sacīja, ka abu pušu tikšanās mērķis bija rast risinājumus un vienoties par termiņiem, kādos novērst būvvaldes konstatētos trūkumus.

Pēc Vircava vārdiem, projekta attīstītājs būvvaldes konstatētos trūkumus neplāno novērst, jo attīstītāja ieskatā būvvaldes konstatētais nav uzskatāms par trūkumiem. Tādējādi projekta attīstītāja ieskatā ēkas ir jāpieņem ekspluatācijā. Savukārt būvvalde neredz iespēju "Z-Torņu" projektu nodot ekspluatācijā, kamēr nav novērsti konstatētie trūkumi. "Palikām katrs pie sava viedokļa," piebilda Vircavs.

Projekta attīstītājs "Tower Construction Management" portālam "Delfi" tikšanos nekomentēja, norādot, ka vēl formulē savu viedokli, kurš vēlāk varētu tikt izsūtīts paziņojuma formātā.

Jau ziņots, ka Rīgas pilsētas būvvaldes vadība pārmet domes priekšsēdētājam Oļegam Burovam (GKR) spiediena izdarīšanu uz būvvaldes darbiniekiem, lai tie pieņemtu ekspluatācijā Pārdaugavā uzslietos "Z-Torņus".

Savukārt Burovs nenoliedz Rīgas pilsētas būvvaldes vadītāja izteiktos pārmetumus, taču vienlaikus pauž bažas par kopumā būvvaldē notiekošajiem procesiem, sevišķi, saistībā ar "Z-Torņu" projektu.

Savā paziņojumā medijiem Burovs apstiprināja, ka ir ticies ar projekta "Z-Torņi" attīstītājiem, kuri vērsušies pie viņa ar informāciju par to, ar kādām problēmām uzņēmēji sastopas, lai nodotu ēku ekspluatācijā.

"Z-Torņu" attīstītāji AS "Towers Construction Management" savukārt 7. novembrī nāca klajā ar paziņojumu, iekš kura tiek atspēkoti četri būtiskākie būvvaldes vadītāja aizrādījumi: par ēkas ekspertīzi, par ūdens iekļūšanu ēkas pazemes stāvos, par sadzīves kanalizācijas sistēmu un par lietus ūdens kanalizācijas sistēmu," teikts paziņojumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!