Foto: DELFI
Līdz ar izmaiņām normatīvajos aktos, kas paredz, ka uzņēmumiem ir jāatklāj savi patiesie labuma guvēji, jāatrodas savā juridiskajā adresē un jābūt ieceltai valdei, ir radusies iespēja reideriem pārņemt uzņēmumu, ja tas neizpilda šīs prasības un ir uzsākts tā likvidācijas process.

Intervijā portālam "Delfi" Uzņēmumu reģistra galvenā valsts notāre Guna Paidere izklāsta šī procesa nianses, kā arī norāda, ka jau ir nācies saskarties ar šādiem gadījumiem. Viņa atklāj, ka šobrīd apmēram 3,4 tūkstošiem SIA nav atklāti patiesie labuma guvēji un apmēram 1600 kapitālsabiedrībām ir izsludināti paziņojumi pieteikties likvidatoriem. 

Turklāt šī gada vidū stāsies spēkā jaunas normatīvo aktu izmaiņas, kuru rezultātā tiks veikta informācijas salīdzināšana starp valsts iestādēm un privāto sektoru – bankām, notāriem, ārpakalpojumu grāmatvežiem u. c. Neatbilstību gadījumi var rezultēties kriminālprocesos pret uzņēmumiem.

Kādos gadījumos šobrīd Uzņēmumu reģistrs ierosina likvidācijas procesu? Cik daudz ir uzņēmumu, kas šobrīd nav iesnieguši informāciju par patiesajiem labuma guvējiem?

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!