Foto: LETA
Kopš piektdienas valstī ir stājies spēkā ārkārtas stāvoklis, kas licis daudziem iedzīvotājiem ķerties pie veikalu plauktu tukšošanas. Kā liecina tirgotāju sniegtā informācija, visvairāk tiek pirktas pirmās nepieciešamības preces, kā arī pārtika ar ilgu derīguma termiņu.

Taču tirgotāji mierina, ka lai gan pēdējās dienās ir vērojams straujš pieprasījums pēc precēm, kuras var uzglabāt ilgāku laika periodu, nav pamata bažām, ka tās varētu pietrūkt.

norāda tirgotāji, nevajag baidīties, ka pēkšņi produktu pietrūks, jo veikaliem ir vairāki piegādātāji, kas spēj veikalus nodrošināt ar nepieciešamajām precēm.

Jāatgādina, ka cilvēki uz veikalu ir aicināti doties vien tad, ja jūtas pilnīgi veseli. Tāpat veikalos pēdējo nedēļu laikā īpaša uzmanība tiek pievērsta virsmu un priekšmetu dezinfekcijai, un arī pircējiem tiek nodrošinātas iespējas dezinficēt rokas.

Jau vēstīts, ka kopš 12. marta Latvijā izsludināts ārkārtas stāvoklis. Premjers Krišjānis Kariņš (JV) uzsvēra, ka "Covid-19" negatīvā ietekme uz pasaules un arī Latvijas ekonomiku, ticamākais, būs īslaicīga, proti, vienu līdz divus mēnešus.

Vienlaikus Kariņš atzina, ka patlaban notiekošais nav salīdzināms ar finanšu krīzi, kādu piedzīvojām pēc 2008.gada. "Salīdzinot ar 2008. gadu, patlaban esam labā situācijā, jo šī nav strukturāla krīze ar pārmērīgiem parādiem," piebilda premjers. Tāpat Kariņš paziņoja, lai palīdzētu uzņēmumiem, kuru darbību negatīvi ietekmējusi Covid-19 izplatība, valsts būs gatava palīdzēt, dažādiem finanšu instrumentiem veltot līdz miljardam eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!