Foto: Publicitātes attēli
Saistībā ar valstī izsludināto ārkārtas stāvokli un aicinājumu iedzīvotājiem pēc iespējas palikt mājās, serviss "Yandex.Taxi" Rīgā ir ieviesis jaunu piegādes pakalpojumu. Ar tā palīdzību būs iespējams nodot tuviniekiem dažādas nepieciešamās lietas, piemēram, apģērbus, ēdienu, zāles un higiēnas līdzekļus, savukārt autovadītāji tiks nodrošināti ar papildu pasūtījumiem, portālu "Delfi" informēja uzņēmumā.

Pakalpojumu "Piegāde" var atrast starp citiem tarifiem lietotnes "Yandex.Taxi" izvēlnē. Lai izmantotu attiecīgo pakalpojumu, ir jānorāda saņēmēja telefona numurs.

Uz šo numuru tiek nosūtīta īsziņa ar mājaslapas saiti, kur var sekot līdzi automašīnas kustības maršrutam. Pakas nosūtītājam tā jāaiznes līdz mašīnai un jānodod vadītājam, bet saņēmējam – jāiziet ārā un jāsaņem, kad piebrauks automašīna.

Rīgas iedzīvotājiem par nelielu piemaksu ir pieejams arī pakalpojums "No durvīm līdz durvīm" –autovadītājs saņems un nodos paku tieši pie dzīvokļa vai biroja durvīm. Komentāros var arī norādīt bezkontakta piegādes veidu. Šajā gadījumā autovadītājs vienkārši paņems pie durvīm novietotu paku, aizvedīs uz norādīto adresi, noliks tur un sagaidīs, kamēr saņēmējs pats paņems pasūtījumu.

Par pakalpojumiem nav paredzēts maksāt skaidrā naudā, katrs pasūtījums jāapmaksā ar maksājumu karti, kura ir piesaistīta "Yandex.Taxi" lietotnei.

Elektroniska norēķināšanās būtiski samazina infekcijas pārnešanas iespējas, izslēdzot nepieciešamību apmainīties ar banknotēm un monētām.

Pakalpojumu nodrošina kvalificēti vadītāji, kuri ir izgājuši speciālas apmācības, kā arī ir informēti par profilakses pasākumiem sakarā ar infekcijas izplatīšanos, norāda uzņēmumā.

Pirms pakas nosūtīšanas tā jāiepako aploksnē, kastē vai maisiņā, un preces svars nedrīkst pārsniegt 20 kilogramus. "Piemēram, ir iespējams nosūtīt koferi, dokumentus vai saini ar mantām. Toties divriteni, veļas mazgājamo mašīnu vai stāvlampu nosūtīt nevarēs," norāda uzņēmumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!