Foto: LETA

Advokāts Pāvels Rebenoks nolēmis pamest Rīgas brīvostas valdes locekļa un valdes priekšsēdētāja vietnieka amatu.

"Ņemot vērā Latvijas Zvērinātu advokātu padomes (LZAP) lēmumu, ar kuru man ticis uzdots līdz aprīļa beigām izdarīt izvēli starp advokāta darbu un amata pienākumu pildīšanu kā valsts amatpersonai Rīgas brīvostas pārvaldē, informēju, ka esmu izlēmis par labu advokatūrai, tā saglabājot zvērināta advokāta pilnvaras," informē Rebenoks.

"Vienlaikus šis lēmums nozīmē, ka pametu Rīgas brīvostas valdes locekļa un valdes priekšsēdētāja vietnieka amatu. Par to šodien esmu informējis arī ekonomikas ministru Jāni Vitenbergu un Rīgas brīvostas pārvaldnieku Ansi Zeltiņu," viņš turpina paziņojumā medijiem.

"Aizvadītais gads nedz Latvijas ostām, nedz citiem tranzīta nozares uzņēmumiem nav bijis viegls. Tas lielā mērā ir rezultāts arī JKP ilgstoši realizētajai neprofesionālajai tranzīta politikai un kliedzošajai neieinteresētībai par nozares darbību kopumā. Tomēr, neraugoties uz to, esam spējuši noturēt Rīgas brīvostas konkurētspēju, ielikt pamatus tās nākamo 10 gadu attīstības virzienam, kā arī uzsākt darbu pie vairākiem nozīmīgiem ostas infrastrutūras projektiem, kas palīdzēs Rīgas ostai un tajā strādājošajiem uzņēmumiem augt un uzlabot kravu apgrozījuma rādītājus sīvajā Baltijas jūras reģiona ostu konkurencē arī nākotnē. Esmu gandarīts, ka šajā darbā arī es varēju dot savu ieguldījumu ar zināšanām un pieredzi advokatūrā, kā arī iegūto augstāko izglītību jūrniecībā. Pateicos Rīgas brīvostas valdes kolēģiem, pārvaldniekam un pārvaldes speciālistiem par konstruktīvu sadarbību," sacījis Rebenoks.

Jau iepriekš vēstīts, ka Rebenoks varētu būt nonācis interešu konfliktā saistībā ar ieņemamajiem amatiem.

Rīgas brīvostas valdes sēdē šā gada februārī par valdes priekšsēdētāju tika ievēlēts Viesturs Zeps (AP), savukārt par priekšsēdētāja vietnieku - advokāts Rebenoks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!