Foto: DELFI

"Luminor" banka izsniegusi 2,5 miljonu eiro finansējumu kokapstrādes uzņēmumam SIA "Staļi", kas nodarbojas ar koka logu un durvju, kā arī kokskaidu granulu ražošanu. Bankas izsniegtais finansējums ietver ilgtermiņa kredītu 850 tūkstošu eiro apmērā, 900 tūkstošu eiro kredītlīniju, kā arī faktoringa limitu – 750 tūkstošus eiro, portālu "Delfi" informēja bankā.

Uzņēmumam banka ir piešķīrusi tam nepieciešamo finansējumu, papildus arī palielinot "Staļi" apgrozāmo līdzekļu apmēru un paaugstinot gan faktoringa, gan kredītlīnijas limitu. Uzņēmuma izpilddirektore Sanita Kamaņeva norāda, ka ar piešķirto finansējumu uzņēmums vēlas paplašināt ražošanas kapacitāti un kāpināt ražošanas jaudas.

"Kokapstrāde ir viena no būtiskām Latvijas tautsaimniecības nozarēm un viens no mūsu valsts eksporta balstiem. Kokapstrādes uzņēmumiem Latvijā ir labs attīstības potenciāls, tāpēc priecājamies sniegt savu atbalstu uzņēmumam "Staļi", kas ir pieredzējis un sevi pierādījis, kā arī vienlaikus attīsta ilgtspējīgu un videi draudzīgu ražošanu," norādīja "Luminor" Korporatīvā departamenta vadītāja Ilze Zoltnere.

2019. gadā uzņēmums palielināja ražošanas efektivitāti par aptuveni 11%, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, strauji attīstīja e-komerciju un integrēja pašu izstrādātas iekšējās sistēmas ar jau esošajām, lai nodrošinātu pilnīgu procesu automatizāciju un celtu darba efektivitāti.

Tuvākajā laikā plānots arī atvērt vairākas interneta veikala filiāles ārvalstīs – Zviedrijā, Norvēģijā un Dānijā. Tāpat arī 2020. gadā uzņēmumā ir plānots investēt ap 1 miljonu eiro iekārtu modernizācijā, kas varētu pacelt ražošanas efektivitāti vismaz par vēl 20%, bet šī gada apgrozījumu plāno sasniegt 18,5 miljonu eiro apmērā.

2019. gada ceturtā ceturkšņa beigās "Luminor" bija trešais lielākais finanšu pakalpojumu sniedzējs Baltijas valstīs aptuveni ar miljonu klientu, 2500 darbiniekiem un 16,6% tirgus daļu noguldījumos un 18,7% tirgus daļu kreditēšanā. "Luminor" pašu kapitāls veido 1,6 miljardus eiro, pirmā līmeņa pamata kapitāla rādītājam (CET1) sasniedzot 19,7%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!