Foto: Publicitātes foto

Ņemot vērā iedzīvotāju interesi un apzinoties, ka ne visiem ir iespējams līgumus noslēgt elektroniski, SIA "Eco Baltia vide" radusi iespēju divas reizes nedēļā – otrdienās un ceturtdienās – nodrošināt līgumu slēgšanu arī klātienē, portālu "Delfi" informēja uzņēmuma pārstāvji.

Līguma slēgšana klātienē būs iespējama uzņēmuma klientu apkalpošanas centrā Rīgā, Brīvības gatvē 289.

Centrs strādās otrdienās no pulksten 9 līdz pulksten 17, bet ceturtdienās tas būs atvērts no pulksten 9 līdz pulksten 19.

Uzņēmums aicina iedzīvotājus apmeklēt klientu apkalpošanas centru tikai gadījumos, ja personas ir veselas un ja līgumu nav iespējams noslēgt attālināti.

Apmeklējot klientu centru, iedzīvotāji ir aicināti stingri ievērot piesardzības pasākumus – ievērot vismaz divu metru distanci no citiem apmeklētājiem un "Eco Baltia vide" darbiniekiem, kā arī telpā neatrasties vienlaikus vairāk nekā diviem apmeklētājiem.

Tāpat uzņēmums aicina nedoties uz klātienes klientu pieņemšanu, ja pēdējo 14 dienu laikā persona ir atgriezusies no ārvalstīm vai ir bijusi kontaktā ar Covid-19 pacientiem, nedoties uz klātienes klientu pieņemšanu ar jebkādām elpceļu saslimšanas pazīmēm vai aizdomām par inficēšanos ar Covid-19, kā arī izmantot roku dezinfekcijas līdzekļus, kas būs pieejami klientu apkalpošanas centrā.

Līgumus elektroniski gan privātpersonas, gan juridiskās personas var noslēgt uzņēmuma mājas lapā www.ecobaltiavide.lv sadaļā "Klientiem", izvēloties "Līguma noslēgšana". Tāpat līguma slēgšanu iespējams pieteikt, rakstot uz e-pastu riga@ecobaltiavide.lv, norādot vārdu, uzvārdu, adresi un kontaktinformāciju.

Lai no 20. maija būtu iespējams nodrošināt pilnvērtīgu sadzīves un šķiroto atkritumu apsaimniekošanu Ziemeļu rajonā un Vidzemes priekšpilsētā, uzņēmums aicina iedzīvotājus līgumus par atkritumu apsaimniekošanu pārslēgt savlaicīgi – līdz 1. maijam.

Portāls "Delfi" jau ziņoja, ka no 20. maija Rīgā būs jauna atkritumu apsaimniekošanas kārtība, un turpmāk pilsēta būs sadalīta četrās zonās, kurās pakalpojumus nodrošinās uzņēmumi SIA "Clean R", SIA "Eco Baltia vide" un pilnsabiedrība "Lautus vide", ko veido atkritumu apsaimniekotāji "Lautus" un "Pilsētvides serviss".

Uzņēmums "Clean R" nodrošinās sadzīves atkritumu apsaimniekošanas pakalpojumu pirmajā zonā un otrajā zonā – Centra rajona un Latgales priekšpilsētas administratīvajā teritorijā, kā arī Kurzemes rajona administratīvajā teritorijā.

Savukārt Uzņēmums "Eco Baltia vide" šos pakalpojumus sniegs ceturtajā zonā – Vidzemes priekšpilsētas un Ziemeļu rajona administratīvajā teritorijā, bet personu apvienība "Lautus" un "Pilsētvides serviss" apsaimniekos trešo zonu – Zemgales priekšpilsētas administratīvajā teritoriju.

Līdz 20. aprīlim aptuveni trešā daļa klientu ir noslēguši līgumus par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu. Lai nodrošinātu pakalpojuma nepārtrauktību, Rīgas pilsētas pašvaldība ar līgumu slēgšanu aicina pasteigties pārējos namu īpašniekus un apsaimniekotājus, kas to vēl nav izdarījuši.

Tāpat vēstīts, ka atkritumu apsaimniekošanas tarifi pilsētā pieaugs vidēji par 1% līdz 3%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!