Foto: Publicitātes foto

2019. gadā AS "Spodrība" apgrozīja 3,49 miljonus eiro, kas ir par 12,43% vairāk nekā 2018. gadā. Savukārt uzņēmuma peļņa gada laikā palielinājusies teju trīs reizes, pieaugot līdz 294,74 tūkstošiem eiro, ziņo "Lursoft" Klientu portfelis.

"Spodrība" 2019. gadā turpinājusi attīstīties vairākos virzienos, lielu uzmanību pievēršot arī iekšējo procesu sakārtošanai, iegūstot ISO 22716, kas apliecina labo ražošanas praksi.

2020. gadā "Spodrība" plāno turpināt ražošanas un laboratorisko procesu būtisku uzlabošanu, jaunu produktu izstrādi un konkurētspējas palielināšanu – attīstīt darbību kosmētikas jomā, paplašinot produktu sortimentu, palielināt uzņēmuma ražošanas jaudu, uzstādot papildu trīs produkcijas ražošanas reaktorus, etiķetēšanas iekārtas, liftus un gatavās produkcijas noliktavas aprīkojumu.

Uzņēmums arī paredzējis strādāt divās maiņās, kas palīdzēs būtiski kāpināt produkcijas ražošanas kapacitāti. Saistībā ar Covid-19 pandēmiju uzņēmums pastiprinājis fokusu uz roku un virsmu dezinfekcijas līdzekļu ražošanu un tiek saskatītas iespējas jaunu tirgu apgūšanai tieši ar dezinfekcijas līdzekļiem.

Iesniegtā gada pārskata dati liecina, ka 2019. gada peļņu "Spodrība" vadība ieteikusi novirzīt uzņēmuma tālākai attīstībai.

Šonedēļ Dobeles uzņēmums "Spodrība", sniedzot atbalstu cīņā ar Covid-19, dāvināja roku dezinfekcijas līdzekļus Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas stacionāra "Latvijas Onkoloģijas centrs" pacientiem, kas ir augsta saslimšanas riska grupā un šobrīd cīnās ar dažādām onkoloģiskām saslimšanām. "Vēlamies sniegt atbalstu pacientiem ar novājinātu imunitāti, kuriem šajā laikā par savu veselību jādomā vairāk nekā citiem. Onkoloģijas pacientiem preventīvā aizsardzība Covid-19 pandēmijas laikā ir īpaši svarīga. Roku mazgāšana un dezinfekcija ir viens no efektīvākajiem veidiem, kā cīnīties pret Covid-19 infekcijas izplatību, tāpēc ceram, ka mūsu dāvinājums palīdzēs šiem cilvēkiem pasargāt sevi," norāda "Spodrība" direktore Baiba Megre.

"Latvijas Onkoloģijas centram" piegādāts sūtījums kopskaitā ar 1200 roku dezinfekcijas līdzekļu iepakojumiem, bet gadījumā, ja ārkārtas stāvoklis tiks pagarināts, uzņēmums izskatīs iespēju veikt papildu piegādes, lai vēža slimniekiem dezinfekcijas līdzekļi tiktu dāvināti visu atlikušo ārkārtas stāvokļa laiku.

"Apziņa, ka mūsu produkcijas lietošana var kādu pasargāt no saslimšanas ar jauno Covid-19 infekciju rada dziļāku jēgu uzņēmuma turpmākai darbībai nākotnē. Esam būtiski kāpinājuši dezinfekcijas produkcijas ražošanas apjomus, uzstādījuši papildu iekārtas, pieņēmuši jaunus darbiniekus, lai spētu apmierināt milzīgo pieprasījumu un nodrošināt dezinfekcijas līdzekļu pieejamību plaša patēriņa preču veikalu tīklos. Dezinfekcijas līdzekļu ražošana šobrīd ir mūsu galvenā prioritāte, un tie veido aptuveni 70% no kopējā ražošanas apjoma," atzīmē Megre.

"Lursoft" izziņā pieejamā informācija rāda, ka pagājušajā gadā AS "Spodrība" nodarbināja 63 darbiniekus.

"Spodrības" pirmsākumi meklējami 1921. gadā Rīgā, savukārt 1960. gadā fabrikas ražotnes tika pārvietotas uz Dobeli. Kompānija "Spodrība" reģistrēta 1995. gadā, uzņēmuma pamatkapitāls ir 625 686,6 eiro. Uzņēmuma patiesais labuma guvējs ir Islandes pilsonis Fridriks Ingi Fridriksons.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!