Foto: Publicitātes foto

Starptautiskais autobusu pasažieru pārvadātājs "Ecolines" piektdien, 29. maijā, atsāks starptautisko autobusu satiksmi starp Baltijas valstu galvaspilsētām. Maršrutos Rīga-Tallina, Tallina-Rīga, Rīga-Viļņa un Viļņa-Rīga tiks izpildīti divi reisi dienā, portālu "Delfi" informēja uzņēmumā.

Maršrutos Rīga-Tallina un Tallina-Rīga autobuss izbrauks pulksten 8 un pulksten 19, savukārt maršrutos Rīga-Viļņa un Viļņa-Rīga autobuss izbrauks pulksten 7.30 un pulksten 18.

Pārdošanā būs pieejami 50% no 74 autobusa vietām, garantējot, ka biļetes īpašnieks ceļos vai nu bez pasažiera blakus krēslā vai arī to aizņems biļetes turētāja uzaicinātā persona.

Uzņēmumā atgādina, ka arī starptautiskajos maršrutos jāvalkā maskas vai alternatīvi sejas un deguna aizsardzības līdzekļi un autobusā būs pieejami dezinfekcijas līdzekļi rokām.

"Ecolines" vadītājs Andris Podgornijs norāda, ka autobusi pirms un pēc reisa tiks pilnībā dezinficēti. "Sekosim līdzi atbildīgo iestāžu rekomendācijām. Papildus tam mēs joprojām turpinām izstrādāt precīzas vadlīnijas vairākām citām drošības aktivitātēm," pauž Podgornijs.

Pilnībā apzinoties, ka epidemioloģiskā situācija un valsts iestāžu lēmumi var tikt mainīti, "Ecolines" ir gatavs atbilstošās izmaiņas ieviest gan savos plānotajos ceļošanas grafikos, gan pārdošanas sistēmās, norāda uzņēmumā.

"Ecolines" ir 100% Latvijas kapitāla uzņēmums, kurš piedāvā maršrutu tīklu uz vairāk kā 21 valsti un 205 pilsētām Baltijā, Eiropā, kā arī Krievijā un bijušajās NVS valstīs.

SIA "Norma-A", kas pasažieru pārvadājumus nodrošina ar zīmolu "Ecolines", apgrozījums 2018. gadā bija 20,81 miljons eiro, kas ir par 11,5% vairāk nekā gadu iepriekš, un peļņa bija 1,915 miljoni eiro, kas ir 10,6 reizes vairāk nekā gadu iepriekš, liecina LETA arhīvs.

"Norma-A" apgrozījums 2017.gadā bija 18,658 miljoni eiro, bet peļņa bija 181 459 eiro.

Uzņēmums dibināts 1993. gadā. "Norma-A" 55,3% daļu pieder Andrim Podgornijam un 44,7% daļu Jegoram Ribzāmenam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!