Foto: Publicitātes foto

Luksemburgas uzņēmums "Amber Beverage Group Holding", kas galvenokārt nodarbojas ar alkoholisko dzērienu ražošanu un vairumtirdzniecību, apsver iespēju iegādāties 49% akciju Latvijas restorānu ķēdē "Lido", informē "rus.delfi.lv".

AS "Lido" vairākuma akcionārs šobrīd ir "Lido" kontrolpaketes turētājs, bet pēc darījuma pabeigšanas 49% akciju nonāktu "Amber Beverage Group Holding" īpašumā. Lai arī, pamatojoties uz iespējamo darījumu, netiktu iegūts vairākums uzņēmuma akciju, abas puses apsver iespēju veikt izmaiņas "Lido" statūtos tā, lai "Amber Beverage Group Holding" būtu tiesības iekļaut divus savus pārstāvjus uzņēmuma valdē. Tāpat "Amber Beverage Group Holding" būtu tiesības uzlikt veto "Lido" stratēģiskiem lēmumiem. Pēc darījuma īstenošanas "Amber Beverage Group Holding" varētu iegūt tiesības vienpusīgi pārvaldīt "Lido".

Kā aģentūrai LETA sacīja "Lido" valdes priekšsēdētāja Rita Auziņa, "Lido" akcionārs Gunārs Ķirsons neplāno pārdot uzņēmumu kontrolējošo akciju daļu. Vienlaikus viņa norādīja, ka "Lido" ir lielākais ēdināšanas uzņēmums Latvijā un ik pa laikam parādās investoru interese par ieguldīšanu uzņēmuma akcijās. Arī patlaban vairāki investori ir izteikuši interesi kļūt par "Lido" akcionāriem, nomainot līdzšinējos mazākuma akcionārus.

"Amber Beverage Group" ir starptautisks alkoholisko dzērienu ražošanas un izplatīšanas koncerns. Tas darbojas globālā mērogā no galvenā biroja Luksemburgā, kā arī caur ražošanas un izplatīšanas uzņēmumiem Krievijā, Meksikā, Lielbritānijā, Austrālijā, Austrijā un Baltijā – tā vēsturiskajā mājvietā. Tam pieder arī alkoholisko dzērienu ražotājs "Latvijas balzams".

Kocerns nodarbina vairāk nekā 2100 darbinieku, kas nodrošina ražošanas, pildīšanas, tirdzniecības, izplatīšanas, eksportēšanas un mazumtirdzniecības funkcijas. Grupas zīmolu portfelī ietilpst vairāk nekā 200 citi zīmoli, ko tā izplata vairāk nekā 185 tirgos visā pasaulē.

"Lido" 2018. gadā strādāja ar 41,88 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 8,5% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa saruka 7,3 reizes un bija 241 365 eiro. Kompānijas 2019. gada finanšu rezultāti pagaidām nav publiskoti. Pandēmijas dēļ visu "Lido" restorānu durvis tika slēgtas 18. martā, šobrīd tie jau ir atsākuši darbību. Uzņēmums ir arī dīkstāves pabalstu saņēmējs.

AS "Lido" reģistrēta 1991. gada septembrī, un tās pamatkapitāls ir 1,292 miljoni eiro. Kompānijas patiesā labuma guvēji ir Ķirsons un Krievijas pilsonis Vladimirs Šestakovs, kuram pieder holdingkompānija SIA "VSh Holding".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!