Foto: LETA

SIA "Rīgas ūdens" valdē turpmāk darbosies tikai trīs locekļi, šodien lēma uzņēmuma dalībnieku sapulce.

Līdz šim tā darbojās piecu cilvēku sastāvā. Tomēr līdz ar uzņēmuma dalībnieku sapulces lēmumu tajā darbu turpinās līdzšinējie valdes locekļi Dagnija Kalniņa, Normunds Zvaunis un Krišjānis Krūmiņš. Līdz ar to darbu valdē beigs Vitālijs Aizbalts un Agnis Kalnkaziņš.

Lēmums par grozījumiem statūtos pieņemts, ņemot vērā līdzekļu ekonomijas apsvērumus un to, ka uzņēmumā tiks izveidota padome.

Lemts, ka uzņēmuma padomē arī darbosies trīs locekļi. Pieteikšanās uz "Rīgas ūdens" padomes locekļa amata konkursu beidzās 8 .jūnijā, darbam tajā piesakoties 65 pretendentiem.

SIA "Rīgas ūdens" dalībnieku sapulce šodien arī apstiprināja uzņēmuma 2019. gada darbības rezultātu izvērtējumu un gada pārskatu. Uzņēmums 2019. gadu noslēdza ar peļņu 8,45 miljonu eiro apmērā. Salīdzinot ar iepriekšējo gadu, peļņa ir pieaugusi par 3,26 miljoniem eiro. Neto apgrozījums 2019. gadā bija 58,2 miljoni eiro, kas ir par 4,5 miljoniem eiro vairāk nekā 2018. gadā.

Sapulcē uzņēmuma valde informēja par ārējā neatkarīgā izvērtējuma ziņojumu un valdes apstiprināto auditora rekomendāciju ieviešanas plānu. Viens no auditoru ieteikumiem bija izvērtēt "Rīgas ūdens" līdzdalību SIA "Aqua Riga" no ieguldījumu efektivitātes viedokļa. Ņemot vērā auditoru ieteikumus, dalībnieku sapulce uzdeva valdei sagatavot priekšlikumus par turpmāko rīcību ar veiktajiem ieguldījumiem uzņēmumā SIA "Aqua Riga".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!