Foto: PantherMedia/Scanpix
Nedzīvības apdrošināšanas sabiedrības "Compensa Vienna Insurance Group" un "Seesam Insurance" ir pabeigušas apvienošanās procesu, tādējādi no šā gada 1. jūlija abas sabiedrības turpinās strādāt kā vienots uzņēmums – "Compensa Vienna Insurance Group", portālu "Delfi" informēja uzņēmumā.

Uzņēmuma galvenā mītne atrodas Lietuvā, bet Latvijā un Igaunijā ir izveidotas filiāles. Lietuvā un Latvijā uzņēmums darbosies ar zīmolu "Compensa Vienna Insurance Group", bet Igaunijā – ar zīmolu "Seesam Insurance". ''Seesam'' zīmols tiks saglabāts arī veselības apdrošināšanas produktam gan Latvijā, gan arī Lietuvā.

Līdz ar apvienošanos "Compensa Vienna Insurance Group" ir pārņēmusi visus "Seesam Insurance" aktīvus, kā arī tiesības un saistības. Tāpat arī apdrošināšanas starpniecības uzņēmumi "Compensa Services" Lietuvā un Latvijā ir pievienoti "Compensa Vienna Insurance Group".

Par apvienotā uzņēmuma valdes priekšsēdētāju ir kļuvis "Compensa Vienna Insurance Group" izpilddirektors Deivids Raipa. Valdē ievēlēti arī "Compensa Vienna Insurance Group" galvenais finanšu direktors Nikolass Muherls un "Compensa Vienna Insurance Group" Igaunijas filiāles vadītājs Andri Puvi. Uzņēmuma Latvijas filiāli vadīs Aigars Freimanis.

"Compensa Vienna Insurance Group" un "Seesam Insurance" vienīgais akcionārs ir "Vienna Insurance Group" (VIG), kura apdrošināšanas tirgus daļa Baltijas valstīs ir aptuveni 25 %.

""Compensa Vienna Insurance Group" un "Seesam Insurance" ar savu ilggadējo darbu Baltijas valstīs ir izpelnījušās gan privāto, gan biznesa klientu uzticību. Apvienojot uzņēmumus, mēs esam kļuvuši divreiz lielāki un spēcīgāki – mūsu tirgus daļa reģionā ir palielinājusies līdz 12,2 %. Abu uzņēmumu pieredze un zināšanas ļaus piedāvāt mūsu klientiem vēl piemērotākus apdrošināšanas risinājumus. Īpašu uzmanību pievērsīsim privātpersonu īpašuma aizsardzībai, kā arī mazo un vidējo uzņēmumu vajadzībām. Mēs ceram, ka, konsekventi uzlabojot mūsu piedāvātos apdrošināšanas produktus un pilnveidojot klientu pieredzi, mēs turpināsim veiksmīgi augt un palielināt savu tirgus daļu," skaidroja "Compensa Vienna Insurance Group" valdes priekšsēdētājs Raipa.

Abu uzņēmumu apvienošanās paplašinās apdrošināšanas pakalpojumu klāstu gan privātajiem, gan biznesa klientiem. Privātpersonām tiks piedāvāts visaptverošs personisko interešu un īpašuma apdrošināšanas segums, savukārt korporatīvajiem klientiem tiks sniegts visaptverošs uzņēmumu risku un darbinieku apdrošināšanas segums.

Noslēdzot apvienošanos, "Compensa Vienna Insurance Group" ir pārņēmusi visas "Seesam Insurance", "Compensa Services LT" un "Compensa Services LV" tiesības un saistības, kā arī klientu līgumus, apdrošināšanas portfeļus, darbiniekus un aktīvus.

"Compensa Vienna Insurance Group" pildīs visas "Seesam Insurance" saistības bez izmaiņām – esošie apdrošināšanas līgumi paliks spēkā saskaņā ar tajos paredzētajiem noteikumiem un nosacījumiem, kā arī saskaņā ar "Seesam Insurance" noteikumiem. Apvienošanās neietekmēs arī citu "Seesam Insurance", "Compensa Services LT" un "Compensa Services LV" pirms apvienošanās noslēgto līgumu spēkā esamību un izpildi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!