Foto: LETA
Akciju sabiedrības "Latvijas balzams" 2019.gada peļņu 10,046 miljonu eiro apmērā iecerēts atstāt nesadalītu un izmantot "Latvijas balzams" konkurētspējas stiprināšanai, nolemts uzņēmuma kārtējā akcionāru sapulcē.

Akcionāru sapulcē apstiprināti kompānijas valdes, padomes ziņojumi un zvērināta revidenta atzinums, 2019. gada pārskats un atkarības pārskats. Tāpat akcionāri pieņēma zināšanai "Latvijas balzams" valdes un padomes ziņojumus, kā arī zvērināta revidenta atzinumu.

Par "Latvijas balzams" revidentu 2020. gada pārskatu revīzijai ievēlēta auditorfirma "PricewaterhouseCoopers". Revidentam par 2020. gada pārskatu revīzijas veikšanu noteikta 28 780 eiro atlīdzība, neiekļaujot pievienotās vērtības nodokli (PVN). "Latvijas balzams" valdei uzdots noslēgt līgumu ar ievēlēto revidentu par kompānijas 2020.gada pārskatu revīziju.

Tāpat uzņēmuma padomes locekļu amatos uz nākamajiem pieciem gadiem ievēlēti Petrs Avens, Rolands Gulbis, un Valižans Abidovs un Velga Celmiņa, bet no padomes atcelts Aleksandrs Maslo, kura vietā iecelts Jānis Buks.

Kopējais padomes ikgadējais atlīdzības fonds nevar pārsniegt 130 000 eiro un atlīdzības izmaksu padomes locekļiem jāveic atbilstoši akciju sabiedrības "Latvijas balzams" padomes atalgojuma politikai.

"Latvijas balzams" Revīzijas komiteju trīs locekļu sastāvā uz trīs gadiem ievēlēti Rolands Gulbis un Jeļena Skobeļeva. Kā ikgadējā atlīdzību revīzijas komitejai noteikta ne vairāk kā 36 000 eiro apmērā pirms nodokļu samaksas. Revīzijas komitejas priekšsēdētājs pilnvarots noteikt atlīdzības sadalījumu starp revīzijas komitejas locekļiem.

Apstiprināti arī "Latvijas balzams" statūtu grozījumi, kā arī valdes atalgojuma politika. Kompānijas statūtos veikti vairāki grozījumi, tostarp papildināti "Latvijas balzama" darbības veidi, nosakot, ka kompānijas darbības veidi ir arī ziepju, mazgāšanas, tīrīšanas un spodrināšanas līdzekļu ražošana, smaržu un kosmētisko līdzekļu ražošana, kā arī muzeju darbība un vēsturisku objektu un līdzīgu apmeklējuma vietu darbība.

Tāpat statūtos noteikts, ka padomei nav tiesību izlemt jautājumus, kas ir valdes kompetencē, tomēr valdei ir nepieciešama padomes piekrišana, ja tiek lemts par līdzdalības iegūšanu citās sabiedrībās, tās palielināšanu vai samazināšanu, ja tiek lemts par uzņēmuma iegūšanu vai atsavināšanu, ja tiek lemts par filiāļu un pārstāvniecību atvēršanu vai slēgšanu, ja tiek lemts par jaunu darbības veidu uzsākšanu un esošo darbības veidu pārtraukšanu, kā arī par tādu darījumu slēgšanu, kuru summa pārsniedz četrus miljonus eiro.

"Latvijas balzama" akcijas kotē biržas "Nasdaq Riga" otrajā sarakstā.

Kā ziņots, "Latvijas balzams" apgrozījums pērn sasniedza 78,6 miljonus eiro, kas ir par 4,6% vairāk nekā 2018. gadā, savukārt kompānijas peļņa pērn sasniegusi 10,05 miljonus eiro, kas ir par 7% vairāk nekā 2018. gadā.

"Latvijas balzams" ietilpst "Amber Beverage Group", kas ir starptautisks alkoholisko dzērienu ražošanas un izplatīšanas koncerns. "Amber Beverage Group" strādā no galvenā biroja Luksemburgā, kā arī caur ražošanas un izplatīšanas uzņēmumiem Krievijā, Meksikā, Apvienotajā Karalistē, Austrālijā, Austrijā un Baltijā. "Amber Beverage Group" īpašnieks ir miljardieris Jurijs Šeflers.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!