Foto: Publicitātes foto/ Ieva Makare
Uzņēmums "Omniva", investējot 350 000 eiro, iegādājies automatizētu sūtījumu šķirošanas iekārtu, kas ļauj uzlabot sūtījumu šķirošanas efektivitāti par 40%, informēja uzņēmumā.

No 1. jūnija "Omniva" birojs un šķirošanas centrs atrodas "Green Park" Mārupē. Kā skaidroja uzņēmumā, ik gadu "Omniva" piegādāto sūtījumu apjoms pieaug vidēji par 40%, un nepieciešamība pēc plašākām telpām ir likumsakarīga. Šobrīd jaunajā loģistikas centrā "Omniva" īrē 4600 kvadrātmetrus, no tiem 3900 kvadrātmetri atvēlēti noliktavai un šķirošanas centram, savukārt pārējās telpas – birojam.

Jaunā šķirošanas iekārta, kuras iegādē "Omniva" ieguldījusi aptuveni 350 000 eiro, nodrošina stabilu un nepārtrauktu šķirošanas procesu un ļauj uzlabot sūtījumu šķirošanas efektivitāti par 40%. Jaunā iekārta ļauj arī samazināt šķirošanas kļūdu skaitu divas reizes – no 0,03% līdz 0,015%. Automatizētā šķirošanas iekārta stundas laikā spēj apstrādāt līdz pat 2500 sūtījumu.

"Omniva" jaunajā šķirošanas centrā līdz ar automatizēto šķirošanas iekārtu ieviestas arī spilvenveida atdures pie rampām, kas nodrošina kurjeriem ērtus darba apstākļus jebkādos laikapstākļos un būtiski samazina siltuma zudumus no noliktavas telpām mašīnu iekraušanas un izkraušanas laikā. Arī citi ieviestie tehniskie jauninājumi ļauj kurjeriem patērēt minimālu laiku un enerģiju sūtījumu iekraušanai un izkraušanai mikroautobusos, paveicot darbu 15 minūšu laikā. Iepriekš līdzvērtīgi darbi prasīja līdz pat vienai stundai.

SIA "Omniva" dibināta 2012. gadā un sniedz sūtījumu loģistikas, informācijas loģistikas un e-rēķinu apstrādes pakalpojumus. Šobrīd Latvijas "Omniva" tīklā ir 208 pakomāti, kas izvietoti 97 apdzīvotās vietās Latvijā.

Uzņēmuma apgrozījums pērn bija 7,5 miljoni eiro, kas ir pieaugums par 30%, savukārt uzņēmuma peļņa pērn palielinājās gandrīz 10 reizes un bija 746 000 eiro.

Uzņēmuma pamatkapitāls ir 2945 eiro. "Omniva" pieder Igaunijā reģistrētam uzņēmumam "Aktsiaselts Eesti Post".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!