Foto: LETA/Publicitātes foto

Akcionārs Gunārs Ķirsons "Lido" padomes priekšsēdētāja amatā iecēlis Māri Blumbergu (abi titulbildē). Padomei pievienojies arī Armands Grīnbergs, informē "Lido".

Blumbergam, kurš AS "Lido" vadīja no 2017. gada aprīļa līdz 2019. gada maijam, ir plaša pieredze vadošos amatos finanšu sektorā, tostarp vairāk nekā desmit gadu pieredze investīciju vadības uzņēmumā. Savukārt Grīnbergam, kurš nule pievienojies "Lido" padomes sastāvam, ir vairāk nekā 15 gadu pieredze darbā dažādās biznesa jomās. Pirms stāšanās jaunajā amatā "Lido" Grīnbergs sevi pierādījis "SEB Group" uzņēmumu vadības komandā Latvijā, savukārt juridiskajā jomā kopumā strādā jau teju 30 gadus.

Arī turpmāk "Lido" padomē darbu turpinās Oļesja Sergejeva. Savukārt akcionārs Gunārs Ķirsons neplāno pārdot uzņēmumu akciju kontrolpaketi un turpmāk pievērsīsies uzņēmuma attīstības un jaunu tehnoloģiju ieviešanas projektiem.

Jau vēstīts, ka Konkurences padome (KP) šā gada 16. jūlijā pieņēma lēmumu atļaut "Amber Beverage Group Holding S.à r.l." iegūt kopīgu izšķirošo ietekmi pār "Lido" ar jau esošajiem īpašniekiem. "Latvijas balzama" īpašnieks "Amber Beverage Group Holding" plānoja iegādāties 49% "Lido" akciju. Lai arī pēc darījuma īstenošanas "Amber Beverage Group Holding" neiegūtu akciju kontrolpaketi, darījuma puses apsver veikt izmaiņas "Lido" statūtos tā, lai "Amber Beverage Group Holding" iegūtu tiesības valdē iecelt divus pārstāvjus. Turklāt "Amber Beverage Group Holding" varētu iegūt tiesības uzlikt veto stratēģiski svarīgu lēmumu pieņemšanā.

"Lido" ir lielākais ēdināšanas uzņēmums Latvijā, tam ir 14 restorāni un trīs veikali Latvijā, kā arī trīs restorāni Tallinā. "Lido" 2018. gadā strādāja ar 41,88 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 8,5% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa saruka 7,3 reizes un bija 241 365 eiro. Kompānijas 2019. gada finanšu rezultāti pagaidām nav publiskoti. AS "Lido" reģistrēta 1991. gada septembrī, un tās pamatkapitāls ir 1,292 miljoni eiro. Kompānijas patiesie labuma guvēji ir Ķirsons un Krievijas pilsonis Vladimirs Šestakovs, kuram pieder holdingkompānija SIA "VSh Holding".

"Lido" dibināts 1987. gadā, uzņēmuma grupā ietilpst 14 restorāni un trīs veikali Rīgā un tās apkaimē, restorāni Tallinā, gaļas un kulinārijas ražotne, alus darītava, konditoreja Rīgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!