Foto: LETA

Trešdien, 26. augustā, reģistrētas izmaiņas SIA "Eco Baltia vide" amatpersonās un patiesajos labuma guvējos, liecina "Lursoft" Klienta portfeļa publicētā informācija.

Tāpat "Lursoft" informācija liecina, ka iepriekš SIA "Eco Baltia vide" bija sniedzis informāciju, ka tā patieso labuma guvēju noskaidrot nav iespējams, taču kopš trešdienas par uzņēmuma patieso labuma guvēju reģistrēta Lietuvas pilsone Deimante Korsakaite. Uzņēmēja no trešdienas, 26. augusta, kā patiesā labuma guvēja reģistrēta arī citos "Eco Baltia grupa" grupas uzņēmumos, piemēram, SIA "Eco Baltia Grupa".

Vienlaikus vakar veiktas izmaiņas arī SIA "Eco Baltia vide" amatpersonu sastāvā, no amata atceļot Māri Simanoviču un ieceļot trīs jaunus valdes locekļus, kuri turpmāk uzņēmuma valdē strādās kopā ar tās priekšsēdētāju Jāni Aizbaltu.

"Lursoft" izziņas dati rāda, ka par SIA "Eko Baltia vide" valdes locekļiem iecelti: Jolanta Jansone, Anita Saulīte un Andris Ziemelis. Saulīte savulaik jau bijusi uzņēmuma valdes priekšsēdētāja, bet Ziemelis kopš jūnija bijis SIA "Eco Baltia vide" prokūrists.

Kā uzsvēra uzņēmumā "Eco Baltia grupas", Simanovičs joprojām ir "Eco Baltia grupas" valdes priekšsēdētājs. Taču izmaiņas SIA "Eco Baltia vide" valdē veiktas saistībā ar pirms pusotra mēneša noslēgto mātes kompānijas “Eco Baltia grupa" akcionāru maiņu.

Uzņēmumā skaidroja, ka veiktas visas nepieciešamās izmaiņas grupas uzņēmumu valdēs un padomēs, nodrošinot sakārtotāku un līdzsvarotāku pārvaldības struktūru. Pamatā visās vadības pozīcijas darbu turpina jau esošie vadības komandas cilvēki, bet padomēs iekļauti arī grupas vairākuma akcionāru, “INVL Baltic Sea Growth Fund”, pārstāvji.

SIA "Eco Baltia vide" 2019. gadā apgrozīja 18,75 miljonus eiro un pēc nodokļu nomaksas nopelnīja 267 445 eiro. Pērn uzņēmumā bija nodarbināti 297 darbinieki.

Deimante Korsakaite ir "Eco Baltia grupas" vairākuma akcionāra, starptautiskā investīciju fonda "INVL Baltic Sea Growth Fund" vadošā partnere.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!