Foto: Publicitātes foto

Olu un olu produktu ražotājs AS "Balticovo" apgrozījums 2019. gadā bija 50,91 miljoni eiro, kas ir par 2,24 miljoniem lielāka nekā gadu iepriekš. Uzņēmums saražojis 661 miljonu olu, pārsniedzot 2018. gadā saražoto par 12 miljoniem olu, portālu "Delfi" informēja "Balticovo" komunikācijas un attīstības direktors Toms Auškāps.

Uzņēmums 2019. gadā strādājis ar 1,6 miljonu eiro lielu peļņu, kuru akcionāri ir izlēmuši novirzīt uzņēmuma attīstības projektu īstenošanai. "Balticovo" pēdējo trīs gadu laikā uzņēmuma un nozares attīstībā investējis vairāk nekā 26 miljonus eiro.

"Balticovo" pērn uzsāka bioloģiskās notekūdeņu attīrīšanu iekārtu būvniecību, kurās investēts vairāk nekā divi miljoni eiro un atklāja pirmo lielizmēra brīvos apstākļos turētu vistu novietni Baltijā ar kopējo investīciju apmēru – aptuveni vienu miljonu eiro. Investīciju projekti "Balticovo" sniedz iespēju palielināt ražošanas jaudas un lielākos apjomos realizēt produktus, kuri ir pieprasīti eksporta tirgos, piemēram, brīvos apstākļos turētu vistu olas, ārpus sprosta turētu vistu olas, kā arī šķidro olu produktus, kas tiek ražoti no ārpus sprosta turētām vistu olām un pakoti dabai draudzīgā iepakojumā "TetraPak"," sacīja Auškāps.

2019. gada peļņu ietekmējusi olu pašizmaksas palielināšanās 2018. gada sliktās graudu ražas dēļ, savukārt barības cenas pieaugušas par vidēji 30%.

"Redzam, ka arvien aktuālāks paliek jautājums par uzņēmuma ilgtspējīgu darbību, kas ir labdabīga un neatstāj nospiedumu vidē. Šī ir dekāde, kad katram uzņēmumam vienai no prioritātēm ir jābūt, kā kļūt videi neitrālam, neapturot savu attīstību. Ticam, ka jebkura investīcija ražošanas modernizēšanā atmaksājas un ieguvums no investīcijām ilgtspējīgā ražošanā būs gan finansiāls, gan dos pienesumu vides saudzēšanā," skaidro Auškāps.

2020. gada augustā tika atklāts vēl viens projekts, kura būvniecība aizsākās 2019. gadā –vērienīgākais ārpus sprosta dējējvistu novietņu kompleksu Baltijā, kas sastāv no vienas jaunputnu novietnes un trim dējējvistu kūtīm ar kopējo ražošanas kapacitāti – 120 miljoni olu gadā.

"Balticovo" plāno nākamgad atklāt otro lielizmēra brīvos apstākļos turētu vistu novietni, kurā mājos 20 000 putnu ar astoņu hektāru lielu platību pastaigām. 2021. gadā plānots atklāt arī jaunu ražošanas kompleksu, kura kopējās investīcijas ir lēstas 10 miljonu eiro apmērā.

"Lursoft" pieejamā informācija rāda, ka AS "Balticovo" 2019. gadā nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā samaksājis 3,56 miljonus eiro. Uzņēmuma patiesie labuma guvēji ir Valdis Grimze, Mhitars Mhitarjans un Tatjana Poplavska.

2018. gadā "Balticovo" strādāja ar 48,669 miljonu eiro apgrozījumu un 5,374 miljonu eiro peļņu. "Balticovo" ražotne un filiāles atrodas Iecavā, Madonā un Daugavpilī. No kompānijas saražotās produkcijas 70% tiek eksportēti uz vairāk nekā 20 valstīm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!