Foto: LETA

Biļešu tirgotājs "Biļešu serviss" iekļauts Patērētāju tiesību aizsardzības centra (PTAC) "melnajā sarakstā" par naudas neatmaksāšanu patērētājam, liecina PTAC publiskotais Patērētāju strīdu risināšanas komisijas lēmums.

Lēmums par "Biļešu servisa" iekļaušanu "melnajā sarakstā" pieņemts, jo uzņēmums nav atmaksājis naudu 140 eiro apmērā par nenotikušo dziedātāja Alesandro Safina koncertu, kā arī uzņēmums nav atmaksājis komisijas maksu 1,2 eiro apmērā par biļešu pārdošanu.

Komisijas lēmumā sacīts, ka patērētājs 2019. gada 15. septembrī vietnē "bilesuserviss.lv" iegādājās biļetes uz Safina koncertu par ko veica maksājumu 140 eiro apmērā, kā arī 1,2 eiro apmērā kā komisijas samaksu. Taču 19.novembrī koncertu atcēla.

Pēc lēmumā skaidrotā, patērētājs 20. novembrī elektroniskā veidā nosūtījis iesniegumu "Biļešu servisam", pievienojot biļešu un maksājumu uzdevumu kopijas, kurā pieprasījis atmaksāt naudu par biļetēm, bet šogad 14. janvārī "Biļešu serviss" informējis patērētāju, ka nav izdevies vienoties ar koncerta organizatoru SIA "VIA Concert" par naudas atmaksas kārtību, līdz ar to naudas atmaksu neveiks.

Vienlaikus "Biļešu serviss" aicinājis patērētāju vērsties ar iesniegumu pie "VIA Concert" par naudas atmaksu, norādot, ka naudas atmaksa ir viņu pienākums.

Komisijas lēmumā sacīts, ka patērētājs vērsās Patērētāju strīdu risināšanas komisijā un lūdza šo strīdu izskatīt, pieprasot panākt naudas atmaksu. Izskatot iesniegumu, komisija šogad 10. jūnijā "Biļešu servisam" prasīja sniegt skaidrojumu un pierādījumus šajā strīdā, taču atbilde no "Biļešu servisa" nav saņemta.

Pēc lēmumā norādītā, atbilstoši Patērētāju tiesību aizsardzības likumam, komisija secinājusi, ka patērētāju tiesības ir pārkāptas, jo līgumsaistības nav pienācīgi izpildītas. Tāpat komisija konstatējusi, ka biļešu tirgotās publiski norādījis par naudas atmaksas veikšanu pērnā gada 2. decembrī, bet "Biļešu serviss" to nav izdarījis.

Ņemot vērā to, ka koncerts nav noticis, komisija nolēmusi apmierināt patērētāja prasību un teikusi "Biļešu servisam" atmaksāt naudu par biļetēm 140 eiro apmērā un komisijas maksu 1,2 eiro apmērā.

"Firmas.lv" informācija, "Biļešu serviss" pērn strādāja ar 2,095 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 2,5% mazāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa saruka par 13,9% un bija 407 445 eiro. Kompānija reģistrēta 2000. gada maijā, un tās pamatkapitāls ir 28 450 eiro. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir Igaunijā reģistrēts uzņēmums "Baltic Ticket Holdings". Kompānijas patiesais labuma guvējs ir Krievijas pilsonis Jevgēnijs Finkelšteins.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!