Foto: Publicitātes attēli
Investīciju pārvaldības uzņēmuma "Capitalica Asset Management" pārvaldītais fonds "Capitalica Baltic Real Estate Fund I" īstenojis trīs gadu obligāciju emisijas pirmo posmu, informē uzņēmums.

Fonds izplatījis vērtspapīrus par trīs miljoniem eiro, kas paredzēti Rīgas biroju komplekta "Verde" attīstīšanai.

Septiņu dienu laikā emisija piesaistīja vairāk nekā 80 privāto un institucionālo investoru.

"Lai arī Covid-19 biroju tirgum ir izaicinājums, detalizēti aprēķini un augstais pieprasījums pēc obligācijām rāda, ka jaunais komplekss precīzi aizpilda lielo A klases biroju nišu Latvijas galvaspilsētā un attiecīgi nodrošina pienācīgus ienākumus tiem, kas investē fonda obligācijās," komentē "Capitalica Asset Management" ģenerāldirektors Andrjus Barštis.

Viņš stāsta, ka arī emisijas izplatīšana, kā plānots, apstiprina prognozi, ka gaidāmajā lielākas inflācijas un zemu procentu likmju vidē investorus ļoti interesē alternatīvas investīcijas vērtspapīros, kas saistīti ar darījumu centriem, kas ilgu laiku bija tikai profesionālu investoru privilēģija.

Pirmā emisijas posma obligāciju gala gada procentu likme tika noteikta izsolē un bija 6,5%. Procenti visiem investoriem būs vienādi un tiks izmaksāti regulāri - katru ceturksni. Kopā investori iegādājās 30 000 vienību uzņēmuma obligāciju, vienas obligācijas nominālvērtība ir 100 eiro.

"Tā kā parasti investēt mūsu fondā var tikai no 125 tūkstošiem eiro, mazas nominālvērtības obligācijas daudz plašākam investoru lokam dod iespēju tās iegādāties un kļūt par mūsu partneriem," saka Barštis.

Nākotnē investoriem tiks piedāvāts iegādāties obligācijas vēl par 5 miljoniem eiro. Emisijas organizatori un izplatītāji - AB "Šiauliu bankas" un "Luminor Bank" AS.

Tā ir jau otrā "Capitalica Baltic Real Estate Fund I" emisija. Pirmās 5 miljonu eiro vērto obligāciju emisijas publiskā izplatīšana 2019.gadā uzņēmumam bija tikpat veiksmīga - tā tika izplatīta par trim mēnešiem agrāk, nekā plānots.

No obligāciju emisijas iegūtos līdzekļus "Capitalica Asset Management" pārvaldītais fonds novirzīs pašlaik attīstītā zaļās koncepcijas darījumu biroju kompleksa finansēšanai Rīgas centrā. A klases biroju kompleksā, kura būvniecību šogad plānots uzsākt un kura kopējā platība kopā ar pazemes autostāvvietu sasniegs 45 tūkstošus kvadrātmetru, paredzēts investēt vairāk nekā 60 miljonus eiro.

Biroju kompleksa "Verde" būvniecībai 22 miljonu eiro kredītu piešķīra Eiropas Investīciju banka (EIB), kas apstiprināja finansējumu no cīņai ar klimata pārmaiņām paredzēto investīciju paketes, jo darījumu centrs plānots kā gandrīz enerģiju netērējoša ēka (angļu val. nearly zero-energy buildings).

"Capitalica Asset Management" pārvaldītais fonds oktobrī parakstīja 49 miljonu eiro vērtu ģenerāluzņēmēja līgumu ar "Verde" ģenerāluzņēmēja konkursa uzvarētāju Latvijas būvuzņēmumu "Velve". Būvniecību plānots uzsākt novembrī, pirmā posma būvniecību plānots pabeigt 2022.gada otrajā pusē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!