Foto: Publicitātes foto

"airBaltic" prezidents un izpilddirektors Martins Gauss pabeidzis "Airbus A220" tipa kvalifikācijas kursu, kas tagad sniedz viņam iespēju veikt šī tipa lidmašīnu kapteiņa pienākumus, liecina aviokompānijas izplatītā informācija.

Tā norāda, ka Gauss esot pirmais lidsabiedrības vadītājs pasaulē, kurš ieguvis "Airbus A220" tipa kvalifikāciju.

Gauss savu profesionālo karjeru kā "Boeing 737" pilots sāka 1992. gadā, un visus šos gadus ir saglabājis savu komerciālā pilota licenci. "Airbus A220" tipa kvalifikācijas apmācība veikta "airBaltic Training" centrā Rīgā un oficiāli pabeigta šā gada 1. oktobrī.

Kopš 2020. gada maija "airBaltic" visus lidojumus veic tikai ar "Airbus A220-300" lidmašīnām. Šis lēmums vienkāršo flotes uzturēšanu, kā arī sniedz papildu ieguvumus no lidmašīnu efektivitātes, informē aviokompānijā.

"Airbus A220-300" darbības rādītāji esot pārsnieguši lidsabiedrības cerības, spējot uzrādīt labāku vispārējo veiktspēju, degvielas ekonomiju un ērtības gan pasažieriem, gan darbiniekiem.

Foto: Publicitātes foto

Nesen kļuva zināms, ka pēc regulāro testu veikšanas 29.oktobrī Gauss saņēmis pozitīvu Covid-19 testa rezultātu un devies karantīnā.

"airBaltic" ir akciju sabiedrība, kas dibināta 1995. gadā. Galvenais akcionārs ir Latvijas valsts ar 96,14% akciju, bet Larsam Tūsenam ar viņam pilnībā piederošu SIA "Aircraft Leasing 1" pieder 3,86%.

Ja nākamā gada laikā Covid-19 dēļ aviopārvadājumu apjoms saglabājas ierobežotā apjomā, 2021.gada beigās var nākties atgriezties pie jautājuma par papildu finansējuma piešķiršanu lidsabiedrībai "airBaltic", Latvijas Radio raidījumā "Krustpunktā" izteicies satiksmes ministrs Tālis Linkaits (JKP).

Ministrs skaidroja, ka joprojām nav skaidrs, kā situācija attīstīsies turpmāk. Ja pavasarī šķita, ka Covid-19 pandēmija ir vienreizējs notikums, pēc kura situācija normalizēsies, tad vasarā jau parādījās prognozes par otro vilni rudenī un situācijas normalizēšanos pēc tam. Patlaban jau tiek prognozēts, ka situācija ar pasažieru aviopārvadājumiem var normalizēties tikai 2024.gadā, sacīja Linkaits, ziņo LETA.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!