Foto: Publicitātes foto
Prāmju kompānija "Stena Line" pārceļ savu darbību no Nīnashamnas prāmju termināla uz jaunuzcelto Stokholmas Norvik ostu, liecina tās sniegtā informācija.

Terminālis tika oficiāli atklāts 9. novembrī plkst. 7.00, kad tur pirmo reizi piestāja kuģis "Stena Flavia". Jaunais prāmju terminālis ir svarīga "Stena Line" paplašināšanās plāna daļa Baltijas jūrā, kas ietver arī divu jaunu prāmju izmantošanu, tādējādi par 30% palielinot prāmju kravu ietilpību maršrutā Nīnashamna-Ventspils 2021. gadā.

"Stena Line" ir 18 prāmju maršruti Eiropā. Trīs no tiem darbojas Baltijas jūras reģionā. "Stena Line" nesen paziņoja par maršruta Nīnashamna-Ventspils paplašināšanu, 2021. gadā aizstājot esošos kuģus ar diviem lieliem RoPax kuģiem, kas palielinās gan kravas, gan pasažieru ietilpību. Pārcelšanās uz Stokholmas Norvik ostu vēl vairāk palīdzēs nostiprināt pozīciju reģionā, pauž uzņēmumā.

"Pārcelšanās uz jauno prāmju termināli ir svarīga mūsu paplašināšanās daļa Baltijas jūrā un ļauj mums turpināt augt. Mēs sagaidām, ka janvārī sāks kursēt pirmais no diviem jaunajiem kuģiem, maršrutam pievienojot vēl 30% kravu ietilpību," saka "Stena Line" tirdzniecības direktors Baltijas jūras ziemeļu reģionā Johans Edelmans.

Kopš "Stena Line" 2012. gadā iegādājās prāmju maršrutu starp Nīnashamnu Zviedrijā un Ventspili Latvijā, tā ir vairāk nekā divkāršojusi savu darbību no viena kuģa un 10 atiešanas reizēm nedēļā līdz pašreizējam grafikam, kurā ir divi kuģi un 24 atiešanas reizes nedēļā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!