Foto: Publicitātes foto

"Luminor" banka piešķīrusi 351 000 eiro finansējumu bioloģiskās lauksaimniecības uzņēmumam SIA "IRGK Serviss". Līdzekļi paredzēti saimniecības paplašināšanai, tai skaitā kūts būvniecībai.

Uzņēmums strādā ar zīmolu Z/S "Kivlenieki". Uzņēmuma galvenie sadarbības partneri ir AS "Preiļu siers", AS "Dobeles dzirnavnieks", SIA "Linas Agro" un SIA "Scandagra".

Uzņēmums SIA "IRGK Serviss" nodarbojas ar bioloģisko lauksaimniecību – lopkopību un augkopību. 60% no uzņēmuma apgrozījuma veido piensaimniecība, un, lai palielinātu uzņēmuma kapacitāti šajā jomā, ar bankas un Lauku atbalsta dienesta atbalstu plānots pārbūvēt un aprīkot ar jaunām tehnoloģijām slaucamo govju kūti, kā arī uzbūvēt vides prasībām atbilstošāku kūtsmēslu krātuvi.

Īstenojot šo projektu, ferma tiks aprīkota ar mūsdienīgām iekārtām, kas palīdzēs nodrošināt tīrību un samazināt roku darbu. Aprīkojot kūti ar slaukšanas robotu, plānots modernizēt govju slaukšanu, kas samazinās darbaspēka izmaksas, kā arī nodrošinās precīzu un profesionālu ganāmpulka vadību. Pēc projekta īstenošanas uzņēmumam būs iespēja palielināt savus ražošanas apjomus.

"Pēc šī projekta īstenošanas lopu skaits varēs divkāršoties. Savukārt, pateicoties jaunām tehnoloģijām, ikdienas darbs tiks padarīts efektīvāks un produktīvāks. Robotizācija lauksaimniecībā ne tikai atvieglo dažādus smagus darbus, kas citādi būtu jāveic cilvēkiem, bet arī palīdz risināt darbaspēka trūkumu," stāsta "Luminor" Korporatīvā departamenta vadītāja Ilze Zoltnere.

"Pandēmijas ietekme nozarē ir jūtama, bet, neraugoties uz attālinātu komunikāciju, uzņēmuma attīstības projekts tiek veiksmīgi realizēts. Galvenokārt investīcijas uzņēmumā tiek veiktas jaunu tehnoloģiju apgūšanā, lai mazinātu izmaksas, padarītu ražošanas procesu efektīvāku un mazinātu ietekmi uz vidi," komentē "IRGK Serviss" valdes loceklis Renārs Raguckis.

SIA "IRGK Serviss" ir dibināta 2005. gadā, un kopš 2016. gada uzņēmuma vienīgā darbības nozare ir jauktā lauksaimniecība – augkopība un lopkopība. Saimniecības galvenās darbības jomas ir bioloģiskā piensaimniecība un graudkopība. 60% no apgrozījuma veido piensaimniecība, 30% graudkopība un aptuveni 10% ir lopkopība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!