Foto: EPA/Scanpix/LETA
Tūrisma preču veikalu īpašniekam SIA "Gandrs" reģistrēta 5,04 miljonu eiro vērta komercķīla, informē "Lursoft" Klientu portfelis. Kā ķīlas parādnieks norādīts AS "Erst Finance", savukārt ķīlas ņēmējs ir viens no tā patiesajiem labuma guvējiem – Olafs Berķis.

"Gandrs" ieķīlājis visu savu mantu kā lietu kopību uz ieķīlāšanas brīdi, kā arī lietu kopības nākamās sastāvdaļas. Šobrīd tirgotājam reģistrētas divas aktīvas komercķīlas.

Askoldam Kļaviņam piederošais "Gandrs" vēl nav iesniedzis pārskatu par 2019. gadu, bet 2018. gadā tas apgrozījis 3,66 miljonus eiro un nopelnījis 0,91 miljonu eiro.

Pērn "Gandrs" nodarbinājis 63 darbiniekus un nodokļos samaksājis 385,03 tūkstošus eiro. Rēķinot vidējās nodokļu iemaksas uz vienu strādājošo, jānorāda, ka "Gandrs" gadījumā tās ir zemākas nekā sporta preču mazumtirdzniecības veikalos vidēji. "Lursoft" aprēķini liecina, ka 2019. gadā nozares uzņēmumi uz vienu darbinieku iedzīvotāju ienākuma nodoklī samaksājuši vidēji 1,36 tūkstošus eiro, bet valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās – 2,61 tūkstoti eiro. Tikmēr "Gandrs" gadījumā tie bijuši attiecīgi 0,75 tūkstoši eiro un 1,95 tūkstoši eiro.

SIA "Gandrs" šobrīd reģistrētas 11 struktūrvienības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!