Foto: Publicitātes foto

"Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīca" Covid-19 ierobežojumu laikā uzskata par svarīgu saglabāt ražošanu un ekonomisko aktivitāti, vienlaikus rūpējoties par darbinieku drošību, piemēram, veicot darbiniekiem Covid-19 testus, liecina tās šorīt izplatītais paziņojums.

Ņemot vērā, ka Daugavpils ir pilsēta ar otru augstāko saslimšanas rādītāju valstī, "Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīcā" pandēmijas laikā ieviests īpašs sanitārais protokols, lai darbiniekiem ir skaidrs rīcības plāns ārkārtas situācijas laikā.

"Rūpnīcā esam ieviesuši stingrus pasākumus, lai pasargātu darbiniekus no slimības izplatības, bet mēs būtu gatavi darīt arī vairāk. Esam gatavi iepirkt Covid-19 testus, lai varētu regulāri testēt darbiniekus. Pieaugot saslimstības rādītājiem Daugavpilī, rūpnīcas vadība meklē iespējas veikt regulārus Covid-19 testus darbiniekiem. Te gan nepieciešama sadarbība ar medicīnas iestādēm un Slimību profilakses un kontroles centru, lai testēšana būtu precīza un droša, bet rūpnīcas iesaiste varētu atvieglot budžeta izdevumus testu iegādei," saka "Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīcas akcionārs Oļegs Osinovskis.

Rūpnīcas 26 hektāru lielajā platībā esot iespējams nodrošināt organizētas plūsmas, lai 600 darbinieki varētu ievērot nepieciešamo distancēšanos. Ieviesti arī drošības pasākumi – temperatūras mērīšana pie ieejas, nodrošināti dezinfekcijas līdzekļi, izstrādāts darbinieku aizvietošanas grafiks, ja kādam tiks konstatēta saslimšana vai būs nepieciešama izolēšanās, precizē uzņēmuma vadītāja Natālija Petrova.

"Iespējas veikt testus ļautu operatīvāk sekot līdzi sanitārajai situācijai uzņēmumā. Lai veiktu valsts apmaksātos testus, vairākas dienas jāgaida rindā, tāpēc meklējam iespējas iepirkt testus un sadarbībā ar atbildīgajiem veselības dienestiem un iestādēm nodrošināt darbinieku testēšanu," skaidro Petrova.

"Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīca" uzskata, ka ir būtiski nodrošināt netraucētu rūpnīcas darbību Covid-19 apstākļos. "Šajā laikā, kad virkne nozaru ir dīkstāvē, izšķiroši svarīgi ir saglabāt ražošanu, tajā pašā laikā rūpējoties par darbinieku veselību. 3.ceturksnī rūpnīca sasniedza rekordaugstus ražošanas rādītājus, uz kādiem gada pēdējā ceturksnī, protams, neceram, bet darbību veiksmīgi turpinām," pauž Osinovskis.

"Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīca" ir viens no lielākajiem darba devējiem, kā arī ražojošajiem un eksporta uzņēmumiem Latgales reģionā. Pašlaik uzņēmumā strādā vairāk nekā 600 darbinieku.

2019. gadu uzņēmums noslēdza ar 38,5 miljonu eiro apgrozījumu, kas bija par 32 % vairāk nekā gadu iepriekš, un ar gandrīz 100 tūkstošu eiro peļņu. Kopumā 2019. gadā nodokļos un nodevās samaksāti 3,15 miljoni eiro (2018.gadā – 2,69 miljoni), tostarp 2,19 miljonus veido sociālā nodokļa iemaksas (2018. gadā – 1,86 miljoni).

AS "Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīca" nodrošina dzelzceļa ritošā sastāva modernizāciju, aprīkojuma remontu un rezerves daļu ražošanu. Uzņēmums dibināts 1866.gadā kā galvenā tvaika lokomotīvju remonta rūpnīca. 2004.gadā Igaunijas uzņēmums "Spacecom" kopīgi ar uzņēmumu "Skinest projekt" iegādājās 84,5% uzņēmuma akciju, un rūpnīca atguva vēsturisko nosaukumu – "Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīca". Kopš 2015.gada uzņēmums fokusējies uz tehnoloģiskās bāzes atjaunošanu un infrastruktūras pielāgošanu, darbības virzienu diversifikāciju un jaunu tirgu apgūšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!