Foto: Publicitātes attēli

Ventspils pilsētas pašvaldības iestādē "Komunālā pārvalde" noslēgusies mutiskā izsole ar augšupejošu soli par biroju un kafejnīcu telpu nomas tiesībām Ventspils Inovāciju centrā, Rūpniecības ielā 2.

Nomas tiesības uz jaunajām Inovāciju centra biroja kompleksa telpām ieguvusi SIA "Azeron", kas nākotnē nomās centra 3. un 4.stāva birojus, plānojot līdz 2023. gadam izveidot ne mazāk kā 70 jaunas darba vietas Ventspils darba tirgū. SIA "Azeron" ir Ventspilī bāzēts tehnoloģiju uzņēmums, kas nodarbojas ar videospēļu kontrolieru ražošanu un ir Ventspils Biznesa atbalsta centra sadarbības partneris.

Savukārt kafejnīcu telpu nomas tiesības Inovāciju centra 2.stāvā un administrācijas biroja telpu ēkā 1.stāvā ieguvis ēdināšanas pakalpojumu uzņēmums SIA "Sandrī", kas nākotnē radīs ne mazāk kā 15 jaunas darba vietas Ventspilī.

Noslēdzoties izsolei, parakstīti nomas līgumi starp Ventspils pilsētas pašvaldības iestādi "Komunālā pārvalde" un uzņēmumiem SIA "Azeron" un SIA "Sandrī". Šie uzņēmumi nākotnē plāno nodrošināt pilnu darba slodzi jaunajiem darbiniekiem.

Inovāciju centrā plānotas uzņēmējdarbības attīstības telpas, prioritāri piedāvājot biroja telpu nomu tehnoloģiju jomas uzņēmumiem, kā arī cita veida pasākumiem uzņēmējdarbības sekmēšanai, bet Zinātnes centrā tiks izveidotas tematiskas ekspozīcijas un mācību klases, kas ļaus interaktīvā veidā, izmantojot modernas mācību metodes, īstenot pasākumus dažādu dabaszinātņu jomu saistošai apguvei un izglītības attīstībai.

Inovāciju centra Rūpniecības ielā 2, Ventspilī ēkas būvdarbi un teritorijas labiekārtojums tiek veikts ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansējumu, projekta "Inovāciju centra un publiskās infrastruktūras izbūve Rūpniecības ielā 2, Ventspilī" Nr. 5.6.2.0/19/I/003 ietvaros.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!