Foto: Shutterstock
Šo piektdien, 27. novembrī notiks skaistumkopšanas pakalpojumu nozares pārstāvju tikšanās ar veselības ministri Ilzi Viņķeli.

Tikšanās notiks tiešsaistē un tajā nozari pārstāvēs Latvijas Skaistumkopšanas speciālistu asociācijas (LSSA), Latvijas Kosmētiķu un kosmetologu asociācijas (LKKA) un Nozaru ekspertu padomes (NEP) pārstāvji.

Kā šorīt izplatītā paziņojumā norāda LSSA prezidente Sabīne Ulberte un LKKA prezidente Renāte Reinsone, nozare ar lielām cerībām raugās uz šo tikšanos, ņemot vērā, ka jau trīs nedēļas nozares darbība ir aizliegta un pakalpojumu sniedzēji ir palikuši bez ienākumiem.

Vienlaikus nozares pārstāvji pauž pārliecību, ka valdības lēmums attiecībā uz viņu darbību aizliegšanu neesot pamatots un esot diskriminējošs, jo nozare arī līdz šim ievērojusi visaugstākos epidemioloģiskos standartus savā darbībā, salīdzinot ar citām profesijām.

Ulberte un Reinsone norāda, ka "līdz šim neviens no atbildīgās par nozari Veselības ministrijas (tostarp ministre), ne no tās pakļautībā esošajām iestādēm, ne ministru prezidents Krišjānis Kariņš nebija pietiekami drosmīgi sarunām ar nozari, neskatoties, ka 6. novembrī pieņemtais lēmums ietekmē tūkstošiem nozarē strādājošo cilvēku, galvenokārt sievietes, kas paliek bez iztikas līdzekļiem, kā arī tas mērķtiecīgi iedzen nozari atpakaļ ēnu ekonomikā, pret ko pašregulācijas ceļā asociācijas pēdējos gados bija iestājušās".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!