Foto: F64
Jūrmalas pilsētas dome līdz 2021. gada 30. jūnijam atcēlusi nodevu āra kafejnīcām un ielu tirgotājiem, kā līdz šā gada beigām pagarinās periodu, kurā pašvaldība Covid-19 ietekmē skartajiem uzņēmējiem piemēros nomas maksas atvieglojumus, liecina informācija pašvaldības mājaslapā.

Iepriekš Jūrmalas pašvaldība no nodevas samaksas par ielu tirdzniecību un sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumu sniegšanu publiskās vietās uzņēmējus bija atbrīvojusi līdz šī gada 31.decembrim. Taču pēdējā domes sēdē nolemts termiņu pagarināt līdz jūlijam.

Šogad Jūrmalā līdz šim izsniegtas 174 tirdzniecības un sabiedriskās ēdināšanas atļaujas 101 komersantam, 2019. gadā Jūrmalā kopumā tika izsniegts ap 220 ielu tirdzniecības un sabiedriskās ēdināšanas atļauju.

Jūrmalas pilsētas domes sēdē nolemts līdz šā gada beigām pagarināt periodu, kurā uz nomas maksas atvieglojumiem var pieteikties tie uzņēmēji, kuri nomā nekustamo īpašumu vai zemi no Jūrmalas pilsētas domes.

Uz atvieglojumu vai atbrīvojumu var pieteikties tie uzņēmēji, kuriem saistībā ar Covid-19 izplatību ir būtiski pasliktinājusies finanšu situācija.

Līdz šim Covid-19 radītās ietekmes dēļ nomas maksas atvieglojumiem pieteikušies astoņi Jūrmalas uzņēmēji.

No nomas maksas pilnībā tiks atbrīvoti tie nomnieki, kuri noteiktajā periodā nekustamo īpašumu vispār neizmanto saimnieciskās darbības veikšanai Ministru kabineta noteikto epidemioloģiskās drošības pasākumu dēļ Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai.

Savukārt tiem uzņēmējiem, kuri turpina savu darbību, bet kuriem samazinājušies ienākumi, nomas maksa tiks samazināta atbilstoši ieņēmumu no saimnieciskās darbības procentuālajam samazinājumam attiecīgajā mēnesī.

Lai pretendētu uz nomas maksas atbrīvojumu vai samazinājumu, uzņēmējiem jāvēršas Jūrmalas pilsētas domē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!