Foto: Pixabay

"Latvijas Pasts" sācis sadarbības projektu ar mazumtirdzniecības uzņēmumu "Elvi", nodrošinot pārtikas produktu piegādes klientu dzīvesvietās Latgalē, liecina uzņēmumu sniegtā informācija.

Īpaši būtiska pārtikas produktu piegāde ir Covid-19 pandēmijas apstākļos, kad drošāk ir uzturēties mājās, bet veikals ir tālu un tā apmeklēšanai nepieciešams sabiedriskais transports, norāda projekta autori.

Piegāde maksā 3 eiro, bezmaksas piegāde ir sūtījumiem no 45 eiro. Minimālā pasūtījuma summa – 10 eiro.

Pārtikas produkti tiks piegādāti Latgales lauku teritorijās, ņemot vērā, ka pilsētās pārstāvēts plašs pārtikas produktu tirgotāju un piegādātāju klāsts un klientiem nav nepieciešamas papildu piegādes. Pakāpeniski šāds pārtikas piegāžu modelis sadarbībā ar "Elvi" tiks īstenots arī citos Latvijas reģionos, informē "Latvijas Pasts".

Produkti tiks piegādāti uz visām adresēm lauku teritorijās, un piegādes nodrošinās "Latvijas Pasta" pastnieki, kas ikdienā darba vajadzībām izmanto motorizēto autotransportu.

"Latvijas Pasta" valdes priekšsēdētājs Mārcis Vilcāns komentē: "Covid-19 laiks mums iemācījis rūpēties par savu drošību, un īpaši būtiski tas ir iedzīvotājiem attālās viensētās, no kurām nokļūt līdz tuvākajam veikalam nereti ir problemātiski. "Latvijas Pasts" ir radis papildu iespēju vērtīgi izmantot savus resursus. Sākam ar Latgali, bet pakāpeniski turpināsim visā Latvijā."

Savukārt SIA "Elvi Latvija" komercdirektore Laila Vārtukapteine stāsta: "Iepirkšanās attālināti nedrīkst būt diskriminējoša priekšrocība tikai lielpilsētu iedzīvotājiem ar labām digitālajām prasmēm. Šis ir nozīmīgs projekts, kas atvieglos ikdienu daudziem Latvijas iedzīvotājiem, kas kaut kādu iemeslu dēļ nevar apmeklēt veikalu pašu spēkiem."

Pasūtīšanai pieejamais pārtikas piedāvājums ir ietverts īpašā katalogā, kas decembra sākumā bez maksas piegādāts klientiem Latgalē, izņemot Daugavpili, Balvus, Krāslavu, Ludzu, Preiļus un Rēzekni.

Lai pasūtītu vēlamās preces no kataloga, klientam jāsazinās ar "Latvijas Pasta" Klientu centra speciālistiem pa tālruni 27008001 – pārtikas produktu pasūtījumu pieņemšanai izveidota atsevišķa zvanu līnija. Produkti tiks piegādāti nākamajā darbdienā, ja pasūtījums būs pieteikts līdz plkst.13, bet to piegāde nenotiks brīvdienās un svētku dienās.

Pakāpeniski "Latvijas Pasta" pārtikas produktu piegādes sadarbībā ar "Elvi" būs pieejamas arī pārējos Latvijas reģionos – patlaban pastnieki Vidzemē un Zemgalē lauku teritorijās pārtikas preces piegādā testa režīmā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!