Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Rūpniecības produkcijas izlaide Latvijā decembrī salīdzinājumā ar 2019.gada pēdējo mēnesi palielinājusies par 4,7%, tai esot starp 12 Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm, kurās šajā periodā reģistrēts kāpums, liecina ES statistikas pārvaldes "Eurostat" pirmdien publicētie dati par 24 ES dalībvalstīm.

Kāpums vēl fiksēts Zviedrijā (+0,1%), Rumānijā (+0,2%), Horvātijā (+0,3%), Čehijā (+0,5%), Igaunijā (+0,8%), Ungārijā (+1,1%), Lietuvā (+1,4%), Luksemburgā (+2,7%), Grieķijā (+3,4%), Polijā (+6,1%) un Slovākijā (+6,8%).

Savukārt straujākais kritums starp ES dalībvalstīm reģistrēts Beļģijā (-4,6%), kā arī Maltā un Portugālē (abās valstīs -4,3%).

Vienlaikus ES dalībvalstīs vidēji rūpniecības produkcijas izlaide decembrī salīdzinājumā ar attiecīgo mēnesi pirms gada sarukusi par 0,4%, bet eirozonā - par 0,8%.

Savukārt salīdzinājumā ar iepriekšējo mēnesi - novembri - rūpniecības produkcijas izlaide ES samazinājusies par 1,2%, bet eirozonā - par 1,6%.

Salīdzinājumā ar iepriekšējo mēnesi rūpniecības produkcijas izlaide samazinājusies deviņās valstīs, straujākais kritums bijis Ungārijā (-2,5%) un Beļģijā (-1,9%), bet lielākais pieaugums fiksēts Dānijā (+2,4%) un Portugālē (+1,8%). Latvijā bijis kāpums par 0,8%, Lietuvā - par 0,6%, bet Igaunijā - par 1,6%.

Dati ne gada, ne mēneša salīdzinājumā nav pieejami par Austriju, Īriju un Kipru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!