Foto: EPA/Scanpix/LETA
Mazinoties koronavīrusa ierobežojumiem ārvalstīs, tūroperators "Novaturas", kura paspārnē atrodas Latvijā esošs meitas uzņēmums "Novatours", februārī atsāk ceļojumus uz Ēģipti un Kanāriju salu Tenerifi, liecina tā sniegtā informācija.

Kā norāda uzņēmumā, "ceļojumu atsākšana ir bijis rūpīgi izsvērts, pārdomāts un atbildīgs lēmums, kas balstīts uz iesaistīto valstu atbildīgo iestāžu lēmumiem, noteikumiem un rekomendācijām, kā arī esot nemitīgā saziņā ar ārvalstu partneriem, jo klientu drošība uzņēmuma grupai vienmēr ir bijusi pirmajā vietā".

Pirmie ceļojumi Baltijas ceļotājiem februārī tiek piedāvāti no Igaunijas un Lietuvas uz Ēģiptes kūrortiem Hurgadā un Šarm eš Šeihā, kā arī Kanāriju salu Tenerifi.

No Latvijas pirmais ceļojums tiek plānots 5. martā uz Kanāriju salas Tenerifes kūrortiem.

Uzņēmuma tuvākos plānos jau pavasarī ierindojas ceļojumi arī uz Apvienoto Arābu Emirātu kūrortiem Dubaijā, kā arī uz Maldīvu salām.

Ceļotāji, kas jau atgriezušies no ārvalstu braucieniem, esot apliecinājuši, ka par drošību galamērķos tiek gādāts augstā līmenī. Tie arī neesot pārlieku drastiski un mierpilnu atpūtu traucējoši vai ierobežojoši. Nekur nav manāmi pūļi, ir viegli ievērot distanci.

Tomēr, lai ceļošana varētu pēc iespējas drīzāk atgriezties ierastajā ritmā un apjomā, tūroperators aicina nebūt pārgalvīgiem – ne ceļotājiem, ne ceļojumu organizatoriem. "Šobrīd ir svarīgi ikvienam ievērot drošību un respektēt valstu atbildīgo iestāžu norādījumus, ieteikumus, kā arī domāt ilgtermiņā – lēni, pārdomāti un pakāpeniski sperot soli pēc soļa," akcentē uzņēmumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!