Foto: LETA
Šā gada marta beigās būs iespējams pieteikties Lauku atbalsta dienesta atbalsta programmai mežsaimniecībā, liecina oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" publicētā Lauku atbalsta dienesta informācija.

Dienesta paziņojumā teikts, ka aktivitātē "Meža ugunsgrēku, kaitēkļu un slimību monitoringa iekārtu un sakaru aprīkojuma ierīkošana un uzlabošana" ceturtās kārtas projektu iesniegumu pieņemšana notiks no šā gada 22. marta līdz 22. aprīlim.

Projektu iesniegumu kārtas kopējais publiskais finansējums ir 696 237 eiro.

Aktivitātes mērķis ir nodrošināt ilgtspējīgu meža apsaimniekošanu, attīstot un pilnveidojot profilaktiskos pasākumus.

Pasākuma ietvaros iespējams piesaistīt finansējumu ugunsnovērošanas torņu būvniecībai, pārbūvei un atjaunošanai, kā arī meža ugunsdrošības sakaru aprīkojuma izveidošanai un pilnveidošanai.

Tāpat finansējumu iespējams piesaistīt novērošanas iekārtu tīkla izveidošanai un pilnveidošanai, kā arī kaitēkļu un slimību monitoringa iekārtu un sakaru aprīkojuma izveidošanai un pilnveidošanai.

Minētā aktivitāte tiek finansēta no Eiropas Savienības Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai un Lauku attīstības programmas pasākuma "Ieguldījumi meža platību paplašināšanā un meža dzīvotspējas uzlabošanā".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!