Foto: airBaltic/Publicitātes foto

Latvijas lidsabiedrība "airBaltic" nesen ieviesusi jaunu ilgtspējas projektu, aizstājot pilotu instruktāžas dokumentāciju ar elektroniskiem lidojumu plāniem, kuriem "airBaltic" piloti spēs piekļūt savos "iPad" planšetdatoros.

Pilotu instruktāžas dokumentācija satur lidojuma informāciju, laikapstākļu prognozes un informāciju par konkrētām lidostām, kā arī daudz ko citu, informē lidsabiedrībā. Lidojuma laikā pilotiem šīs veidlapas jāaizpilda ar roku un jāiesniedz tās apstrādei pēc lidojuma. Tagad viss šis process nodrošināts ar "iPad" planšetdatoriem.

Uz jautājumu, kādas ir šī projekta izmaksas, lidsabiedrībā atbild: ""airBaltic" pilotu instruktāžas dokumentācijas aizstāšanu ar elektroniskajiem lidojumu plāniem veica kopā ar tās ilggadējo partneri esošās sadarbības ietvaros. Ieviestie elektroniskie lidojumu plāni ne vien palīdz uzņēmumam sasniegt tā ilgtspējas mērķus, bet arī atvieglo saziņu un darba gaitu pilotiem, operatīvās vadības centram un atbalsta personālam, tāpat palīdz nodrošināt vairāk lietderīgu datu turpmākajām analīzēm un uzlabojumiem. Jebkuras investīcijas uzņēmuma iekšienē tiek padziļināti analizētas un apstiprinātas vien gadījumos, kad nodrošina būtisku investīciju atdevi."

"airBaltic" jau 2014. gadā esot ieviesusi "iPad" planšetdatorus pilotu darbā, sniedzot iespēju izvairīties no nepieciešamības katrā lidojumā līdzi ņemt aptuveni 10-15 kilogramus ar lidojumam nepieciešamo informāciju, rokasgrāmatām un uzziņu materiāliem. Pēc trīs gadiem "iPad" ieviesti arī "airBaltic" apkalpes ikdienā.

"airBaltic" izpilddirektors Martins Gauss (Martin Gauss) pauž: "Mēs pilotu darbā "iPad" planšetdatorus ieviesām jau 2014. gadā, katru gadu ietaupot milzīgu daudzumu papīra un nodrošinot papildu darbības efektivitāti. Tagad mēs speram vēl vienu nozīmīgu soli elektroniskās lidojumu somas projektā, ar digitālu risinājumu aizstājot vienu no pēdējiem materiāliem, ko pilotiem bija nepieciešams izdrukāt pirms katra lidojuma."

"airBaltic" galvenais akcionārs ir Latvijas valsts ar 96,14% akciju, bet Larsam Tūsenam ar viņam pilnībā piederošu SIA "Aircraft Leasing 1" pieder 3,86%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!