Foto: Liepājas SEZ pārvalde/Publicitātes foto

Liepājas speciālās ekonomiskās zonas pārvalde īsteno projektu "Zvejniekiem nepieciešamās infrastruktūras pilnveidošana Liepājas ostā – 2. kārta", kura ietvaros rekonstruēs ostas 71., 72., 83., 85., 86., 87. piestātni un pārbūvēs Atslēdznieku ielas posmu.

Liepājas SEZ pārvalde nolēmusi slēgt līgumu ar SIA "Tilts", kas piedāvājis saimnieciski izdevīgāko piedāvājumu par zemāko cenu saskaņā ar Liepājas SEZ pārvaldes Iepirkumu komisijas lēmumu. Līguma summa ir 2 616 525,45 EUR, neieskaitot pievienotās vērtības nodokli.

Projekta realizācija notiek saskaņā ar Eiropas Jūrlietu un zivsaimniecības fonda finansējuma Rīcības programmu zivsaimniecības attīstībai 2014. – 2020. gadam pasākumu "Zvejas ostas un izkraušanas vietas". Projekta 2. kārtas ietvaros 2021. gadā rekonstruēs vairākas piestātnes, kas ir LSEZ pārvaldes valdījumā un kurās notiek zvejnieku darbība.

Projekts aptver trīs objektu grupas. Pirmā grupa ir piestātnes nr. 85, 86 un 87 ar kopējo garumu 222 metri (attiecīgās adreses – Vecā ostmala 51A, 53A un 55A), kā arī pieguļošā teritorija Vecajā ostmalā 53, kurā notiek izkraušana, izkrauto zivju savākšana un transportēšana (kopējā platība 798 m²). Otrā grupa ir piestātne nr. 83 ar kopējo garumu 144 metri (adrese – Vecā ostmala 45). Trešā grupa ir piestātnes nr. 71 un 72 ar kopējo garumu 240 metri (attiecīgās adreses Atslēdznieku iela 47 un 49) ar pieguļošo teritoriju Atslēdznieku iela posmā no 72. piestātnes līdz Atslēdznieku ielas caurlaidei (kopā aptuveni 800 metri), kas nodrošina zivju izkraušanu un zvejnieku transporta kustību uz un no piestātnes.

Foto: Publicitātes foto

Kā norāda Liepājas SEZ pārvalde, uzsāktais projekts "Zvejniekiem nepieciešamās infrastruktūras pilnveidošana Liepājas ostā – 2. kārta" ir loģisks turpinājums jau līdz šim īstenotajiem projektiem, kuru ietvaros 2017. gadā rekonstruēja Veco ostmalu posmā no Ūliha ielas līdz Celtnieku ielai – nomainīja brauktuves segumu, izbūvēja jaunas un rekonstruēja esošās pazemes inženierkomunikācijas. Savukārt projekta īstenotās 3. kārtas ietvaros labiekārtoja teritoriju Ūliha ielas galā, demontējot vecu noliktavu un izbūvējot stāvlaukumu un zivju izkraušanas vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!