Foto: Publicitātes foto

Induktīvo komponentu ražotājs SIA "Kohsel Latvia" nesen pārcēlās uz plašākām un modernākām ražošanas telpām, kas atrodas LSEZ SIA "Lauma Fabric" teritorijā, Liepājā, informē Liepājas speciālās ekonomiskās zonas pārvalde.

2020. gada jūnijā "Kohsel Latvia" nomainīja atrašanās vietu, pārceļoties uz jaunām telpām. Ražotne bija izaugusi un bija nepieciešamas piemērotākas un plašākas telpas. "Pēdējo četru gadu laikā mēs, SIA "Kohsel Latvia", esam izauguši no 70 līdz 130 darbiniekiem. Mūsu vecajā atrašanās vietā bijām spiesti izmantot ārpus telpām esošu noliktavu, mūsu ražošana tika izvietota trijos līmeņos un bija nepieciešama lielāka ražošanas platība, lai organizētu efektīvu ražošanas plūsmu. Šobrīd mums ir vairāk nekā 4500 m2 ražošanas platība vienā vietā viena stāva līmenī, kas ļauj daudz labāk plānot un organizēt ikdienas ražošanas procesu," teic SIA "Kohsel Latvia" rīkotājdirektors Aldis Olups. Jaunā "Kohsel Latvia" rūpnīca atrodas pilnībā atjaunotā ēkā, kas pielāgota LEAN un 5S principiem.

Uzņēmuma apgrozījums pēdējo četru gadu laikā ikgadu ir palielinājies par 15-20 procentiem. "Kohsel" ražotā produkcija galvenokārt tiek izmantota atjaunojamās enerģijas un enerģijas optimizācijas nozarēs. "Kohsel Latvia" ražošana ir koncentrēta uz visiem lielajiem induktīvajiem komponentiem, un metāla patēriņš gadā sasniedz 1300 tonnas.

Covid-19 vīrusa laiks ir bijis grūts daudzās nozarēs, taču induktīvo komponentu ražotājs uz nākotni skatās cerīgi un plāno saglabāt arī turpmāk apgrozījuma pieaugumu par 15-20%, prognozē Olups.

SIA "Kohsel Latvia" darbu Latvijā un Liepājā uzsāka 2005. gadā. "Kohsel" ir globāls transformatoru, droseļvārstu un filtru ražotājs, kura galvenā mītne atrodas Dānijā. Uzņēmums visā pasaulē nodarbina vairāk nekā 500 cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!