Foto: F64

Prāmju satiksmes kompānijas "Tallink Grupp" valdē iecelts meitasuzņēmuma "Tallink Silja" izpilddirektors Marguss Šulcs, informēja uzņēmuma pārstāvji.

Papildu pienākumiem "Tallink Grupp" valdē Šulcs turpinās darbu arī "Tallink Silja" izpilddirektora amatā.

Tāpat "Tallink Grupp" padome pagarinājusi uzņēmuma valdes priekšsēdētāja Pāvo Negenes pilnvaru termiņu uz nākamiem trim gadiem, savukārt valdes locekļa Lembita Kitera pilnvaru termiņš pagarināts līdz šā gada beigām, un pēc pilnvaru termiņa beigām viņš dosies pensijā.

Šulcs pievienojās "Tallink Grupp" 2008. gadā kā vecākais padomnieks un kopš 2009. gada ir "Tallink Silja" izpilddirektors. Pirms pievienošanās "Tallink Grupp", laikposmā no 1994. līdz 2008. gadam, Šulcs strādāja Igaunijas "SEB pank" valdē, kā arī bija atbildīgs par "SEB" grupas personāla vadību Austrumeiropas valstīs un personāla un finanšu vadību bankas grupā.

Šulcs ir Helsinku reģiona Tirdzniecības kameras padomes loceklis, Somijas-Igaunijas Tirdzniecības asociācijas priekšsēdētāja vietnieks, Somijas Kuģu īpašnieku asociācijas valdes loceklis un Pasaules dabas donda Somijas padomes loceklis. Šulcs ieguvis doktora grādu tehnoloģiju un elektronikas jomā Tallinas Tehniskajā universitātē.

Jau ziņots, ka "Tallink Grupp" koncerns šogad pirmajā ceturksnī strādāja ar 53,7 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 65,3% mazāk nekā 2020. gada pirmajā ceturksnī, bet uzņēmuma zaudējumi pieauga par 13,9%, sasniedzot 34,4 miljonus eiro.

Pirmajā ceturksnī "Tallink" kopumā pārvadāja 267 224 pasažierus, kas ir par 82,9% mazāk nekā janvārī-martā pirms gada. Tostarp starp Rīgu un Stokholmu "Tallink" nav pārvadājis nevienu pasažieri, salīdzinot ar 108 761 pārvadātu pasažieri pirms gada.

Vienlaikus starp Igauniju un Somiju pārvadāto pasažieru skaits pirmajā ceturksnī salīdzinājumā ar šo laika posmu pirms gada sarucis 76,2%, veidojot 201 446 pasažierus, starp Somiju un Zviedriju "Tallink" pārvadāja 56 077 pasažierus, kas ir par 88,1% mazāk, bet 93,1% kritums reģistrēts pasažieru pārvadājumos starp Igauniju un Zviedriju, kur pirmajā ceturksnī ceļoja 9701 pasažieris.

Satiksmi starp Rīgu un Stokholmu "Tallink Grupp" sāka 2006. gadā. Pandēmijas dēļ 2020. gada martā pārtrauktos regulārus reisus starp Latvijas un Zviedrijas galvaspilsētām prāmju operators vēl nav atsācis.

Uzņēmuma akcijas kotē Tallinas fondu biržas oficiālajā sarakstā. Lielākais akcionārs ir Igaunijas investīciju kompānija "Infortar", kam pieder 39% "Tallink Grupp" akciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!