Foto: Publicitātes foto

SIA "Syfud" investēs līdz pat 30 miljoniem eiro jaunas zivju pārstrādes rūpnīcas izbūvē Liepājas Zivju konservu rūpnīcas teritorijā. Rūpnīcas izveidi plānots pabeigt 2022. gada rudenī.

Šobrīd uzņēmums ir iegādājies bijušās Liepājas zivju konservu rūpnīcas zemi un sācis priekšdarbus teritorijas labiekārtošanai. Jaunā rūpnīcas kompleksa būvniecības gaitā paredzēts celt gan jaunas ražošanas ēkas, gan arī pārbūvēt teritorijā jau esošās vecās celtnes. Tāpat tiks iegādātas jaunas ražošanas iekārtas, lai izgatavotu zivju produktus ar augstu pievienoto vērtību.

“Darbosimies Latvijai pilnīgi jaunā zivju pārstrādes nišā un tāpēc nekonkurēsim ar vietējiem zivju konservu ražotājiem vai saldēto zivju tirgotājiem. Izmantosim Norvēģijā zvejotas zivis, lai ražotu patēriņam gatavu zivju produkciju. Sākumposmā galvenais uzsvars būs uz lašu sortimentu. Zivju pārstrādes rūpnīcā izmantosim modernas automatizētas ražošanas tehnoloģijas, kas ļaus nodrošināt augstu produktivitāti un līdz ar to arī konkurētspējīgas algas darbiniekiem nozarē,” teic SIA “Syfud” īpašnieks Sigits Ambrazevičs.

Foto: Publicitātes foto

Viņš ir Lietuvā labi pazīstams uzņēmējs ar vairāk nekā 25 gadu pieredzi jūras velšu pārstrādes un tirdzniecības nozarē. Viņš ir arī mecenāts, kurš atbalsta mākslu un sportu. Ambrazovičs ir arī Klaipēdas basketbola kluba “Neptunas” īpašnieks.

SIA “Syfud” ir Latvijā reģistrēts uzņēmums ar Lietuvas kapitālu, kas no likvidējamās Trasta komercbankas šā gada februārī iegādājās bijušo Liepājas zivju konservu rūpnīcu. Šobrīd tiek gatavots nomas līgums ar Liepājas SEZ pārvaldi un dokumenti Liepājas SEZ kapitālsabiedrības statusa iegūšanai. Pirmo ražošanas līniju ar nelielu jaudu SIA “Syfud” plāno palaist vēl šoruden, bet ar pilnu jaudu ražošanu plānots nodrošināt 2022. gada rudenī. Aptuveni 1/3 no plānotajām 30 milj. eiro investīcijām plānots ieguldīt būvniecībā, bet 2/3 – modernās ražošanas tehnoloģijās.

Liepājas SEZ pārvaldes un pašvaldība šobrīd strādā, lai tuvāko desmit gadu laikā arī bijušā “Liepājas metalurga” teritorijā tiktu uzceltas vairākas jaunas rūpnīcas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!