Latvijas autotransporta tehniskās apskates tirgus liberalizēšanas procesa ietvaros SIA "Publisko aktīvu pārvaldītājs Possessor" (Possessor) elektroniskajās izsolēs ar augšupejošu soli pārdod VAS "Ceļu satiksmes drošības direkcija" (CSDD) piederošās SIA "Autests" un SIA "Venttests" kapitāla daļas".

Interesentu pieteikšanās dalībai elektronisko izsoļu vietnē ir līdz 11.jūlijam.

Izsludinātās SIA "Autests" un SIA "Venttests" kapitāla daļu izsoles ir pirmais solis, lai izbeigtu CSDD līdzdalību visos četros autotransporta tehnisko apskašu pakalpojumu sniegšanas uzņēmumos un nodotu šo pakalpojumu nodrošināšanu privātuzņēmēju rokās. Atļauju pārdot CSDD piederošās kapitāla daļas SIA "Autests", SIA "Venttests", SIA "Auteko & TÜV Latvija" un SIA "Scantest" deva Ministru kabinets tā 2020.gada 11.augusta sēdē paredzot, ka kapitāla daļu pārdošanu izsolēs organizēs "Possessor".

"Ceram, ka izsludinātās izsoles piesaistīs gan vietēja, gan starptautiska mēroga interesentu loku, būs rezultatīvas un viesīs pozitīvas pārmaiņas Latvijas autotransporta tehniskās apskates tirgū," norāda "Possessor" valdes priekšsēdētājs Andris Gādmanis.

SIA "Autests" ir trešais lielākais tehnisko apskašu pakalpojumu sniedzējs Latvijā ar stacijām Ogrē, Cēsīs, Limbažos, Jūrmalā, Krāslavā, Tukumā un Daugavpilī. 2020.gadu SIA "Autests" noslēdza ar kopējiem ieņēmumiem 2,3 miljoni eiro un tīro peļņu 253 tūkstoši eiro.

Interesentiem tiek piedāvāts iegādāties elektroniskajā izsolē SIA "Autests" 393 kapitāla daļas jeb 20% no pamatkapitāla. Kapitāla daļu paketes izsoles sākumcena ir noteikta 375 tūkstošu eiro apmērā.

SIA "Venttests" ir mazākais tehnisko apskašu pakalpojumu sniedzējs Latvijā, un tā vienīgā stacija atrodas Ventspilī. SIA "Venttests" 2020.gada kopējie ieņēmumi un tīrā peļņa bija attiecīgi 289 tūkstoši eiro un 59 tūkstoši eiro.

Elektroniskajā izsolē ir iespēja iegādāties SIA "Venttests" 142 401 kapitāla daļas jeb 50% no pamatkapitāla. Kapitāla daļu paketes izsoles sākumcena ir 310 tūkstoši eiro.

Atbilstoši sadarbības līgumam, kas noslēgts ar CSDD, "Possessor" nodrošina CSDD piederošo kapitāla daļu kopumā četros autotransporta tehnisko apskašu pakalpojumu sniegšanas uzņēmumos pārdošanas procesu, tai skaitā organizē kapitāla daļu vērtības noteikšanu, izstrādā pārdošanas noteikumus, saskaņojot tos ar CSDD, veic pārdošanas izziņošanu un citus publicitātes pasākumus, kā arī organizē izsoles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!