Foto: Shutterstock

Valsts AS "Latvijas Pasts" meitasuzņēmums SIA "Mailmaster" sācis pieņemt rezervācijas mājas pakomātu uzstādīšanai, reāli piegādes ar to starpniecību sagaidāmas augustā.

Pakalpojums nodrošinās iespēju cilvēkiem saņemt pasta un kurjerpasta sūtījuma, kā arī internetveikala pirkuma piegādi speciālā pakomātā, kas uzstādīts pie mājas. Šis ir jauns risinājums ne tikai Latvijā, bet arī Eiropā.

SIA "Mailmaster" valdes loceklis Gatis Ģērmanis: "Strauji pieaugot kurjerpasta sūtījumu apjomam, nepieciešams domāt par to, kā sūtījumus piegādāt iespējami ērtākā veidā, un mājas pakomāti ir viens no šādiem risinājumiem,"

Mājas pakomātu lietošanai ir noteikta mēneša maksa 9,90 eiro, to uzstādīšana paredzēta privātmāju īpašniekiem, bet papildu piegādes maksa par servisa lietošanu nav paredzēta: tā ir tieši tāda, kādu noteicis internetveikals, sūtījuma vai preces piegādātājs, vai jebkurš cits klienta izvēlētais servisa sniedzējs. Šobrīd notiek līgumu slēgšana par piegādēm uz mājas pakomātiem ar visiem lielākajiem interneta tirdzniecības tīkliem un pasta pakalpojumu nodrošinātājiem.

Foto: Publicitātes attēli

Mājas pakomāts tehniski izstrādāts sadarbībā ar Igaunijas tehnoloģiju uzņēmumu "Cleveron". Latvijas Pasta"" meitas uzņēmums projektā investē vairākus simtus tūkstošus eiro. Pakalpojumam īpaši izveidota lapa "majaspakomats.lv".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!