Foto: Shutterstock
Nekustamo īpašumu pārvaldīšanas un apsaimniekošanas uzņēmumu grupai "Civinity" konsolidētais apgrozījums Latvijā un Lietuvā 2020. gadā pieaudzis par 16%, salīdzinot ar 2019. gadu, līdz 51,8 miljoniem eiro. Grupa 2020. gadu strādājusi ar peļņu 1,56 miljonu eiro apmērā.

Svarīgākais faktors, kas ietekmēja grupas uzņēmumu darbību Latvijā un Lietuvā, bija abu valstu atšķirīgā pieeja Covid-19 pandēmijas ierobežojumu noteikšanā un to atcelšanā.

"Latvijā, salīdzinot ar Lietuvu, bizness tika ierobežots vairāk un ilgāk. Lietuvā prasības bija vienkāršākas, kā arī dažādi uzņēmumi, tostarp veikali, frizētavas, tirdzniecības centri, sporta klubi dīkstāvē bija īsāku laiku un ātrāk varēja atsākt darbu. Savukārt, "Civinity" finanšu rezultātus Latvijā gan pērn, gan arī šogad būtiski ietekmē darbības intensitāte viesmīlības sektorā. Nozares dīkstāvei ir bijusi sava cena," skaidro "Civinity" vadītājs Latvijā Andrius Bakštonas.

"Civinity" grupas kopējais apgrozījums Latvijā pērn veidojis 17,7 miljonus eiro, kas ir par 5% mazāk nekā 2019.gadā, savukārt tīrā peļņa 2020.gadā bijusi 0,4 miljonu eiro apmērā.

Dzīvojamo māju sektorā 2020. gadā nozīmīgi palielinājās izpildīto darbu apjoms. To noteica iedzīvotāju ikdienas paradumu maiņa, jo liela daļa cilvēku daudz ilgāku laiku uzturējās mājās. Tādējādi lielāka kustība notika tieši dzīvojamās mājās, un pakalpojumu sniedzējiem pieauga darba apjoms gan attiecībā uz ikdienas uzkopšanu, gan arī dezinfekciju.

"Tāpat pagājušo gadu raksturo dzīvokļu īpašnieku biedrību vēlme pašiem uzņemties sava īpašuma apsaimniekošanu. Tādā veidā cilvēki cerēja ietaupīt, taču šogad redzam, ka liela daļa dzīvojamo māju atgriežas pie profesionāliem apsaimniekošanas uzņēmumiem," norāda Bakštonas.

"Civinity" vadītājs Latvijā stāsta, ka uzņēmums ir pilnībā gatavs nākamajam Covid-19 vilnim un iespējamai ārkārtējai situācijai ar jauniem ierobežojumiem.

Runājot par 2021. gada finanšu rezultātiem, "Civinity" vadītājs Latvijā prognozē labākus rezultātus dzīvojamo māju apsaimniekošanas sektorā, savukārt komercobjektu apsaimniekošanas sektorā rezultāti, visticamāk, saglabāsies aizvadītā gada līmenī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!