Foto: AFP/Scanpix
Zviedrijas apģērbu mazumtirdzniecības kompānijas "Hennes and Mauritz" ("H&M") meitasuzņēmumam Latvijā SIA "H&M Hennes&Mauritz" mainījusies valde, liecina "Firmas.lv" informācija.

Uzņēmuma valdi atstājis tās agrākais priekšsēdētājs Kārls Jūhans Ērlings Jērans Pēšons un valdes loceklis Jirki Peters Tervonen. Viņi abi uzņēmuma valdē bija kopš Latvijas kompānijas izveides 2012. gada martā. Savukārt jaunais valdes priekšsēdētājs ir Nilss Aksels Vinge, bet valdes loceklis - Jūhans Frēdriks Bjerkstets.

Izmaiņas reģistrētas 30. jūlijā.

"H&M" pārstāvji valdes nomaiņu aģentūrai LETA nekomentēja.

Jau vēstīts, ka SIA "H&M Hennes&Mauritz" apgrozījums pagājušajā finanšu gadā, kas ilga no 2018. gada 1. decembra līdz 2019. gada 30. novembrim, bija 32,171 miljons eiro, kas ir par 2,4% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa samazinājās par 17,7% un bija 1,573 miljoni eiro".

Latvijā H&M tika reģistrēta 2012. gada 14. martā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 5 002 845 eiro, bet tās vienīgā īpašniece ir Zviedrijas "H&M Hennes&Mauritz International". Pie H&M grupas pieder arī viens Latvijā esošais "Cos" veikals un viens "Other Stories" veikals.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!