Foto: stock.xchng

Nodarbināto cilvēku skaits Latvijā otrajā ceturksnī salīdzinājumā ar attiecīgo laika periodu pirms gada pieaudzis par 2,9%, tādējādi reģistrēts straujāks kāpums nekā Eiropas Savienībā (ES) un eirozonā vidēji, liecina ES statistikas biroja "Eurostat" otrdien publiskotie dati, kas apkopoti par 25 bloka dalībvalstīm.

Nodarbinātības pieaugums otrajā ceturksnī reģistrēts visās ES dalībvalstīs, par kurām pieejama informācija, izņemot Slovākijā un Rumānijā, kur fiksēts attiecīgi 0,4% un 7,8% kritums, un Vācijā, kur nodarbināto skaits saglabājies nemainīgs.

Straujākais kāpums pagājušajā ceturksnī bijis Ungārijā (+5,2%), Austrijā un Portugālē (abās valstīs +4,3%), Somijā (+3,9%) un Dānijā (+3,3%). Lietuvā nodarbinātība šajā periodā pieaugusi par 0,7%, bet Igaunijā - par 1,6%.

ES nodarbinātība otrajā ceturksnī bija par 1,9% lielāka nekā pirms gada, bet eirozonā fiksēts kāpums par 1,8%.

Savukārt salīdzinājumā ar pirmo ceturksni šis rādītājs gan ES, gan eirozonā šogad otrajā ceturksnī palielinājies par 0,7%.

Ceturkšņa laikā nodarbināto skaita kritums bijis vien Spānijā (-0,9%) un Igaunijā (-1,1%). Straujākais kāpums bijis Latvijā (+5,7%), Grieķijā (+2,8%), Dānijā un Portugālē (abās valstīs +1,9%). Lietuvā nodarbināto skaits pieaudzis par 0,3%.

Nav pieejami dati par Īriju un Luksemburgu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!