Foto: "Latvijas Pasts"/LETA

VAS "Latvijas Pasts" sarunu procedūrā par līguma slēgšanu par maršrutu plānošanas optimizācijas un darba uzdevumu attālinātās vadīšanas sistēmas nomu un papildu risinājumu izstrādi sūtījumu savākšanas – piegādes pilna procesa cikla nodrošināšanai uzvarējis SIA "Mappost", liecina "Lursoft" izziņas informācija.

Līgumcenas summa – 1,02 miljoni eiro. Līgums noslēgts 6.septembrī.

Iepirkumu uzraudzības biroja publiskotā informācija rāda, ka savus piedāvājumus bija iesnieguši seši pretendenti. Kā neatbilstoši noteiktajām prasībām noraidīti "Intelligent Systems", "Mapon", "Integrated", "Graphmasters", "Addendum" piedāvājumi.

Lursoft izziņas informācija rāda, ka SIA "Mappost" šogad uzvarējis arī AS "Latvijas valsts meži" 41,9 tūkstošu eiro vērtajā konkursā par loģistikas optimizācijas risinātāja uzturēšanas un pilnveidošanas pakalpojumiem.

2014.gadā dibinātais SIA "Mappost", kura patiesie labuma guvēji ir Jānis Turlajs un Jon Helgi Gudmindsson, pagājušajā gadā kāpinājis apgrozījumu līdz 444,52 tūkstošiem eiro, nopelnot 114,68 tūkstošus eiro. 2020.gadā uzņēmums bija darba devējs 9 darbiniekiem.

"Lursoft" dati rāda, ka SIA "Mappost" 2020.gadā nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā samaksāja 225,72 tūkstošus eiro, tostarp 99,78 tūkstošus eiro valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās un 51,67 tūkstošus eiro iedzīvotāju ienākuma nodoklī.

Salīdzinot ar citiem datorprogrammēšanas nozarē strādājošajiem uzņēmumiem, SIA "Mappost" veiktās nodokļu iemaksas uz vienu strādājošo pērn bijušas augstākas nekā nozarē vidēji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!