Foto: Publicitātes attēls, Furious Foods

"Vējš pūš no Rietumiem," saka viens no vegāniskās pārtikas jaunuzņēmuma "Furious Foods" dibinātājiem Didzis Piļāns, skaidrojot, ka, lai gan Latvijā augu valstī bāzētās pārtikas tirgus nav liels, tas aug un reģiona valstīs ir liels potenciāls. Jaunuzņēmuma mērķis ir radīt augu valstī balstītu pārtiku, kas izplatīta bez lozungiem un patērētāju šķirošanas, un ir ne tikai garda, bet arī palīdz planētai. Nupat ir pabeigts darbs pie ražošanas ceha Orgresgalā, kas kopā ar zīmola izpēti un produktu radīšanu investīcijās prasījis apmēram 160 tūkstošus eiro, un nu var sākties darbs pie Baltijas un Skandināvijas tirgus iekarošanas.

Gan pārliecināti vegāni, gan visi citi ir Latvijas jaunuzņēmuma "Furious Food" mērķauditorija. Lai arī uzņēmums, kas 2019. gadā uzsāka darbību, izplatot ārzemju ražotāju produkciju, ir apņēmības pilns strādāt tikai ar produktiem, kas iegūti no augu valsts, kā saka viens no tā dibinātājiem Didzis Piļāns, viņi cilvēkus nešķiro – pat tad, ja tikai vienā ēdienreizē mēnesī gaļa tiek aizstāta ar augu valsts gaļas alternatīvu, tas ir labs sākums. 

Nupat ir pabeigts darbs pie ražošanas ceha Orgresgalā, kas kopā ar zīmola izpēti un produktu radīšanu investīcijās prasījis apmēram 160 tūkstošus eiro, un nu var sākties darbs pie Baltijas un Skandināvijas tirgus iekarošanas.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!