Foto: Publicitātes attēli

"airBaltic Training'" un PIKC Liepājas Valsts tehnikuma sadarbības rezultātā pērnā gada septembrī studijas uzsāka pirmā gaisa kuģa mehāniķa mācību grupa, kuri tagad studijas noslēguši, informē uzņēmums.

Pusotra gada laikā studenti apguva teorētiskās zināšanas, kā arī praktiskās iemaņas, kas tika slīpētas, gūstot pieredzi gan autorizētajā "Diamond Aircraft" apkopes centrā Liepājas lidostā, gan "airBaltic" tehniskajā angārā Rīgas lidostā.

20. septembrī 9 studenti veiksmīgi nokārtoja kvalifikācijas eksāmenus, tādējādi kļūstot par pirmajiem šīs programmas absolventiem. Jaunie speciālisti ar iegūto izglītību varēs strādāt komerciālo aviolīniju kompānijās un aviācijas tehniskās apkalpošanas uzņēmumos. Jau šobrīd lielākā daļa studentu ir uzsākuši darba gaitas "airBaltic" un "airBaltic Training". Gaisa kuģa mehāniķa darba pienākumos ietilpst gaisa kuģa sagatavošana tehniskajai apkopei, tehnisko apkopju plānošana, kā arī gaisa kuģu remonta darbu veikšana.

''Gaisa kuģa mehāniķa mācību programma tika izveidota pēc darba devēja pieprasījuma, viena gada laikā. Šī mums bija jauna pieredze, kad darba devējs tik ļoti iesaistās programmas izveidē un īstenošanā," sacīja PIKC Liepājas Valsts tehnikums direktors Agris Ruperts.

"Šogad tehnikumā esam uzņēmuši jauniešus pēc 9. klases, kuri 4 gadu laikā apgūs specialitāti Gaisa kuģa mehāniķis, tomēr mēs apzināmies, ka nozarei ir vajadzīgi speciālisti jau tagad, tāpēc aicinām ar tehnikumu sazināties interesentus, kuri 1,5 gadu laikā vēlas apgūt gaisa kuģa mehāniķa profesiju un ir ar vismaz vidējo izglītību. Ja būs liela interese par profesijas apgūšanu, tad rīkosim arī ziemas uzņemšanu," piebilst Ruperts.

"Mūsu skatījumā šis ir veiksmīgi izdevies projekts un, ņemot vērā rezultātus, domāju, ka šī būs ilgtermiņa sadarbība, kuras rezultātā Latvijas jauniešiem ir iespēja iegūt apmācību ļoti labi apmaksātā un pieprasītā profesijā. Kā vienu no apmācību kvalitātes radītājiem vēlos uzsvērt, ka lielākā daļa absolventu jau bija noslēguši darba līgumus pirms praktisko apmācību beigām," saka "airBaltic Training" izpilddirektors Kristaps Lapsa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!