Foto: Pixabay

Alus darītava "Cēsu alus" ir noslēgusi sadarbības līgumu ar alus darītāju "AB InBev", kas paredz, ka no 2022. gada 1. janvāra "Cēsu alus" iegūst tiesības Latvijā pārdot pasaulē populāro "Corona" alu, informē uzņēmuma pārstāvji.

"Corona" ir pasaulē visvairāk eksportētais Meksikas alus stikla pudelēs, ko pārdod vairāk nekā 180 valstīs, un tas ir ieguvis pasaules slavu ar savu unikālo pasniegšanas un baudīšanas veidu kopā ar laima šķēli. "Corona" ir viens no iecienītākajiem ārpus Eiropas ražotajiem aliem Latvijā, tā pārdošanas apjomi pēdējā pusgada laikā ir dubultojušies, norāda uzņēmuma pārstāvji.

"Apvienojot "Corona" alus zīmola spēku un "Cēsu alus" plašo pārdošanas tīklu, esam kļuvuši par spēcīgu sadarbības partneri Latvijā. Šī sadarbība ļaus bagātināt Latvijas alus tirgu un sniegs lielu pievienoto vērtību mūsu produktu portfelim. "Corona" alus ir īpaši iecienīts arī restorānos un bāros, un mēs saredzam tā attīstības potenciālu HoReCa sektorā," uzsver "Cēsu alus" valdes priekšsēdētāja Eva Sietiņsone.

"AB InBev" ir pasaulē lielākā alus darītava, kas brūvē vairāk nekā 25% no visa pasaulē saražotā alus. 2020. gadā tā pārdeva 53 miljardus litru alus un lepojas ar vairāk kā 500 zīmolu portfeli, kuru vidū ir tādi zīmoli kā Corona, Budweiser, Stella Artois, Leffe, Becks un Hoegaarden.

"Cēsu alus" līdz šim Latvijā ir pārstāvējis starptautiski atzītu alus zīmolu "Warsteiner", un no 2022.gada janvāra produktu portfeli papildinās arī populārais Meksikas alus zīmols "Corona". "Cēsu alus" pērn pārdeva 70,8 miljonus litru dzērienu, no kuriem vairāk kā 60% veidoja alus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!