Foto: F64

Līdz šim Valsts ieņēmumu dienestā (VID) saņemti 19 200 iesniegumi algu subsīdijām un 7500 iesniegumi apgrozāmo līdzekļu grantiem ārkārtējās situācijas laikā, informēja VID pārstāvji.

Par algu subsīdijas atbalstu 6834 ir darba devēju iesniegumi, 11 135 - pašnodarbināto personu iesniegumi, bet 1231 - patentmaksātāja iesniegums.

VID sāka pieteikumu pieņemšanu 22.novembrī un sāks atbalsta piešķiršanu tiem komersantiem, kas jau iesnieguši pieteikumus, tuvākajās dienās pēc tam, kad trešdien saņemtais Eiropas Komisijas (EK) saskaņojums apgrozāmo līdzekļu grantu programmai būs stājies spēkā. Tas notiks nākamajā dienā pēc tā publicēšanas oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

VID pārstāvji atgādina, ka pieteikumu atbalsta saņemšanai par oktobri, novembri un decembri var iesniegt VID Elektroniskās deklarēšanas sistēmā līdz 15.janvārim, bet par janvāri to varēs izdarīt līdz 15.februārim.

Jau ziņots, ka Latvija saņēmusi EK saskaņojumu apgrozāmo līdzekļu grantu programmai.

Saskaņojums algu subsīdiju atbalsta programmai tiek gaidīts tuvākajās dienās.

Kā ziņots, grants apgrozāmajiem līdzekļiem pieejams 30% apmērā no uzņēmuma bruto darba algas, tai skaitā arī veiktās darba devēja valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas, kopsummas, par kuru aprēķināti darba algas nodokļi 2021.gada jūlijā, augustā un septembrī, bet ne vairāk kā 250 000 eiro katrā atbalsta perioda mēnesī atsevišķi un ne vairāk kā 2,3 miljoni eiro saistītu personu grupai.

Vienlaikus jāņem vērā, ka virkni saimniecisko nozaru darbību oktobrī un novembrī neietekmēja izsludinātās Covid-19 ārkārtējās situācijas dēļ ieviestie ierobežojumi, tāpēc šo nozaru komersantiem šis atbalsts nebūs pieejams. Neatbalstāmo nozaru saraksts publicēts attiecīgo Ministru kabineta noteikumu pielikumā.

Apgrozāmo līdzekļu granti līdz nākamā gada janvāra beigām būs pieejami nodokļu maksātājiem, kuru saimnieciskā darbība ir liegta saistībā ar Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai paredzētajiem epidemioloģiskās drošības pasākumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!