Foto: Pixabay

Latvijas Kosmētikas ražotāju asociācija (LAKRA) parakstījusi vienošanos ar Valsts ieņēmumu dienestu (VID) par sadarbību ar mērķi veicināt godīgu konkurenci kosmētikas nozarē Latvijā.

Turpmāk LAKRA un VID regulāri apmainīsies ar informāciju, lai veicinātu kosmētikas eksportu un mazinātu ēnu ekonomiku ražotājiem svarīgajā skaistumkopšanas pakalpojumu nozarē. Vienošanās paredz sadarbību starp asociāciju un VID godīgas konkurences veicināšanai kosmētikas ražošanas nozarē, kā arī sadarbību nodokļu administrēšanā.

"Kosmētikas ražotājiem ir svarīga skaistumkopšanas pakalpojumu nozare Latvijā, jo tas ir "mājas tirgus", kurā Latvijas augsti izglītotais un prasīgais pircējs novērtē kosmētikas jaunāko produkciju. Liela daļa asociācijas biedru ražo tieši profesionālo kosmētiku, kuru izmanto vietējie skaistumkopšanas speciālisti – kosmētiķi, frizieri, nagu kopšanas speciālisti, masieri, frizieri, pirtnieki. Kosmētikas ražošana un skaistumkopšanas nozare ir svarīga arī tūrisma attīstībai, jo arī tūristi aktīvi izmanto skaistumkopšanas nozares pakalpojums Latvijā," komentē Ieva Plaude-Rēlingere, LAKRA valdes priekšsēdētāja.

"LAKRA ieskatā šī vienošanās un skaistumkopšanas pakalpojumu nozares sakārtošana ir svarīga arī tāpēc, ka jau šobrīd mums kopīgi jāgatavojas nākamajam ekonomikas izaugsmes periodam," viņa piebilst.

LAKRA dibināta 2016. gada 28. decembrī, lai veicinātu kosmētikas ražošanas nozares izaugsmi Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!