Foto: Publicitātes foto

Šā gada 4. janvārī Liepājas pašvaldības iestādes Būvvaldes komisija pieņēma ekspluatācijā jauno ražošanas LSEZ SIA "Jensen Metal" ēku Karostas Industriālajā parkā, Liepājā, informē Liepājas speciālās ekonomiskās zonas pārvalde.

Jaunā nerūsējošā tērauda ražotne ir izbūvēta blakus jau esošai "Jensen Metal" metāla un furnitūras ražotnei ar kopējo platību 13,5 tūkst. m2. Būvdarbus veica SIA "Bukoteks" pēc SIA "LVCT" projekta, pasūtītājs – ar LSEZ SIA "Jensen Metal" saistītais uzņēmums LSEZ SIA "JM Properties". Tiešās būvniecības darbu izmaksas ir 8,6 miljoni eiro, bet aprīkojumā un iekārtās papildus ieguldīti apmēram 4 miljoni eiro.

Jaunās ražotnes būvniecību uzsāka 2021. gada februārī, tā paša gada augustā tika svinēti spāru svētki, bet saskaņā ar būvdarbu laika grafiku ekspluatācijā nodota 2022. gada 4. janvārī. Kā apliecina "Jensen Metal", tuvāko nedēļu laikā norisināsies ēkas iekārtošanas un aprīkošanas darbi, lai vēl janvārī jaunā ražotne varētu uzsākt ražošanas procesu.

"Jensen Metal" bija pirmais uzņēmums, kurš uzdrīkstējās savas ražotnes būvēt uzņēmējdarbības teritorijā - Karostas Industriālajā parkā. Pirmā "Jensen Metal" metāla un furnitūras ražotne darbu uzsāka 2019. gada vasarā, bet jaunajā ražošanas ēkā izvietos nerūsējošā tērauda departamentu, un tas ir nopietns solis, lai visa uzņēmuma ražošana tiktu pārcelta uz Karostu.

Ideja par Karostas Industriālā parka izveidi radās 1999. gadā, lai veicinātu jaunu darbavietu veidošanos, palielinātu pilsētas un valsts budžetā ienākošo nodokļu summu un būtu iespēju papildus līdzekļus novirzīt izglītībai, kultūrai un sportam un citiem projektiem. Jaunu rūpnīcu būvniecība Karostā nebija iespējama vai investoriem nešķita pievilcīga līdz pat 2015.gadam, kad pašvaldība sadarbībā ar Liepājas SEZ pārvaldi uzņēmējdarbības vajadzībām sakārtoja teritoriju Karostā turpat 20 hektāru platībā.

Pēc AS "Liepājas metalurgs" bankrota tika meklēti risinājumi bezdarba jautājumiem un izdevās piesaistīt Eiropas Savienības Reģionālās attīstības fonda līdzekļus un īstenot projektu "Uzņēmējdarbības teritoriju un to nepieciešamās publiskās infrastruktūras attīstība Liepājā" . Tā ietvaros rekultivēja degradēto teritoriju, izbūvēja inženierkomunikācijas un ielu publisko infrastruktūru ieskaitot apgaismojumu, gājēju un veloceliņus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!