Foto: Pixabay

Lietuvas valsts energokoncerna "Ignitis grupe" meitasuzņēmums "Ignitis Renewables" dibinās meitasuzņēmumu Latvijā, - otrdien nolēmusi "Ignitis grupe" valde, teikts uzņēmuma paziņojumā "Nasdaq" Viļņas biržai.

Tajā atgādināts, ka pagājušā gada 13.augustā "Ignitis grupe" informēja, ka iegādājies trīs izstrādes stadijā esošus vēja parkus ar plānoto kopējo jaudu 160 megavati. Kopējā provizoriskā investīciju summa šajos projektos ir līdz 200 miljoniem eiro. Iecerēts, ka vēja parku būvdarbi sāksies ap 2024. vai 2025.gadu, bet to darbības sākšana tiek paredzēta no 2025. līdz 2027.gadam.

"Tiek lēsts, ka pēc tam, kad būs nodibināts jaunais uzņēmums, tiks radīts vienkāršāks, ātrāks un efektīvāks veids, kā darboties Latvijas atjaunīgās enerģijas tirgū, un tas nostiprinās grupas spēju attīstīt savu zaļās enerģijas ģenerēšanas portfeli," norādījusi "Ignitis grupe".

"Ignitis Renewables" būs vienīgais Latvijas meitasuzņēmuma īpašnieks.

"Ignitis grupe" pamatdarbība ietver elektroenerģijas un gāzes sadales tīklu darbību, kā arī atjaunīgās enerģijas ražošanas jaudu attīstību. Koncerns pārvalda arī stratēģiski svarīgus elastīgus ražošanas aktīvus, piegādā elektroenerģiju un gāzi patērētājiem, nodrošina saules, e-mobilitātes, energoefektivitātes risinājumus un citus viedos energopakalpojumus mājsaimniecībām un uzņēmumiem.

Koncerns darbojas Lietuvā, Latvijā, Igaunijā, Polijā un Somijā.

"Ignitis grupe" akcijas tiek kotētas Viļņas biržas oficiālajā sarakstā. 73% akciju pieder Lietuvas valstij.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!